Ma több lap is arról számolt be, hogy információik szerint „házkutatást tarthattak egy Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó telephelyen”, Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt – írta meg a mandiner.hu és a magyarhírlap.hu.

Korrupciós botrány: "Ezzel próbálják elterelni a figyelmet az elmúlt évek legsúlyosabb politikai korrupciós ügyéről" – Cseh Katalin „cégügyeihez” köthető házkutatást tartott a NAV
Fotó: MTI/Kovács Attila

A mandiner olvasói információra és a hozzájuk eljuttatott fotókra hivatkozott, továbbá két képet is megjelentettek a NAV feltételezett akciójáról – írja az Index.hu.

A felvételek a Cseh Katalin momentumos politikus cégügyeihez köthető telephely közelében készültek, ahol olvasónk éppen kutyáját sétáltatta

- számolt be a Mandiner a közzétett képekkel összefüggésben.

A feltételezett házkutatással kapcsolatban a Mandiner a NAV-hoz fordult kérdéssel. Szeptember elején jelentette be Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt feljelentést tett Cseh Katalin ellen a NAV-nál.

Az Index telefonon kereste a Momentum sajtóosztályát, ők is a sajtóból értesültek a feltételezett házkutatásról. A lap kérdésére elmondták, hogy Cseh Katalin európai parlamenti képviselő jelenleg Brüsszelben tartózkodik.

A párt későbbre ígért tájékoztatást, ez kora délután meg is érkezett. Cseh Katalin válaszát szó szerint, változtatás nélkül közölte az Index:

A NAV akciója egyértelműen politikai töltetű: ezzel próbálják elterelni a figyelmet az elmúlt évek legsúlyosabb politikai korrupciós ügyéről, arról, hogy Orbán Viktor bizalmasa, Völner Pál csődbe ment embereken nyerészkedve sokmilliós kenőpénzeket fogadott el a bírói végrehajtói kar elnökétől. Nagyon szomorúnak tartom, hogy a NAV ma a hatalom politikai fegyvereként működik, de ez aligha lep meg bárkit is az Orbán-kormány tizenegyedik évében. Ahogyan az sem meglepetés, hogy ezzel próbálják meg elterelni a figyelmet a hazugságspirálba keveredett, korrupt fideszes politikus ügyéről. Javaslom, a propagandagyár inkább Orbán Viktor bizalmi emberének ügyét járja körbe, ott még találni is fognak valamit.

A lap kérdéssel fordult a NAV felé is, tőlük rövid válasz érkezett:

A helyszínen a NAV nyomozói tartottak kutatást. Folyamatban lévő ügyről azonban a NAV nem hozhat nyilvánosságra részleteket.

Az ügy előzménye, hogy még júliusban a Bennfentes.net nevű portálon, Anonymus-álarcos figurák videókban arról beszéltek, „lelepleznek egy kétszínű ellenzéki politikust”, aki „haveri cégek” révén több milliárd forint európai uniós támogatást nyerhetett el. Néhány nappal később kiderült, hogy Cseh Katalinra, a Momentum európai parlamenti képviselőjére gondoltak.

A Magyar Hírlap azt írja: 

a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást. Továbbá kiderült az is: a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon.

A Fidesz most arra vár választ Cseh Katalintól, a Momentum európai parlamenti (EP) képviselőjétől, hogy "mikor fog végre lemondani mandátumáról korrupciós botránya miatt".

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai videónyilatkozatában azt mondta:

hónapok óta tudható, hogy Cseh Katalin és családjának cégei "EU-s pénzek visszaélésszerű felhasználásával kerültek összefüggésbe".

Szerinte a felmerült információkkal kapcsolatban Cseh Katalin több hónapja hallgat, semmit nem hajlandó mondani.

Arra hívta fel a figyelmet: az ügyben most új fejlemények vannak, sajtóértesülések szerint az illetékes hatóságok házkutatást tarthattak a Cseh Katalin családjához köthető cégek váci telephelyén.

A friss fejlemények ügyében egy nagyon egyszerű kérdésünk van Cseh Katalin felé, aki európai uniós pénzek visszaélésszerű felhasználásával került kapcsolatba úgy, hogy ő maga is európai parlamenti képviselő: mikor fog ennek a korrupciós botránynak a hatására végre lemondani az európai parlamenti mandátumáról?

- fogalmazott Hollik István.

Forrás: MTI, Index.hu, Mandiner.hu, Magyarhirlap.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.