A videót ráadásul az a Várbíró Péter volt lapigazgató készítette, aki a Wahorn-botrány miatt távozott a laptól. 

Nyolc és fél perc hosszú, a személyzet számos tagját is megszólaltató videós riportot közölt kedden délután az Index „A titokzatos Clarisse nyomában” címmel a BOTANIQ Turai Kastélyról.

Luxuskastélyt reklámoz az Index, de azt nem említik, hogy Orbán veje a tulajdonos

MTI Fotó: H. Szabó Sándor

A videós anyagban bemutatják a séfet és a kastély lakáját, illetve magát a kastélyt is bemutatják kívül-belül.

Azt viszont egyetlen szóval sem említik, hogy ez az a kastély, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök lányának férje, Tiborcz István (Mészáros Lőrinc felcsúti volt polgármester, Orbán pár év alatt milliárdossá vált volt gázszerelő barátjának segítségével) szerzett meg 2019-ben a BDPST nevű ingatlanos cégen keresztül.

Ez az a 19 szobás kastély, ahol egyébként 1 millió 349 ezer forintért is árulnak pezsgőt a vendégeknek, a működtető TRA Real Estates Kft. mégis 236 millió forint veszteséget mutatott ki 127 millió forint nettó árbevétel mellett 2020-ra.

A Media1.hu meg is kérdezte az Indextől, hogyhogy közöltek most a novemberben távozó munkatárstól egy videót Orbán Viktor vejének luxuskastélyát népszerűsítve.

Madár Bea, a vállalat sajtókapcsolati feladatait ellátó munkatársa válaszolt a kérdésre. 

A sajtós elmondta, hogy az Index belső szabályzata szerint ilyen esetben az anyagok mindig a szerző nevével jelennek meg, függetlenül a munkaviszonyától. A sajtóügyekért felelős munkatárs hozzátette, hogy a most megjelent anyag is egy ilyen, már korábban előkészített anyag volt. Elmondta továbbá, hogy ez volt az utolsó anyag Várbíró Pétertől, továbbiakat már nem rendelnek tőle.

Forrás: media1.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
De jó! Lesz mit elkobozni! Ezt legalább nem viheti ki az országból ! Miből vette , hát a tietekből , sőt abból is újíttatta fel , hogy jól mutasson ! De előbb az állam pénzén renováltatta! A gazda 2010-ben még „fát tulajdonított el” és mára már, hiába no a dolgos kezek. Tiborcz a közvilágítás után az ingatlanbizniszbe kezdett bele. Első ügye a turai kastély megvásárlása volt, amit igen rejtélyes módon intézett el. A kastélyt 200 millió forintért vették meg, pedig az ingatlan ára már 1991-ben is 125 millió forint volt, tehát jóformán aprópénzért jutott hozzá az épülethez, ami szerves részét képezi a magyar történelemnek.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/131931024_1019745511838689_833453333186127791_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ywCqHRvv-VsAX_rBNDg&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=57378576f9df8ae04db04726deb15866&oe=61D79580
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@Horizont: Ki az az ütődött, aki magába megy ilyen helyre? Persze most nem rád gondoltam egy kis romantikázás ügyileg!
Nyírfa
Tiborcz, kastély, lakáj.
Szocializmus, hol vagy? Vajon merre mehettél?
Pipás
Mekkora büntetést fizettünk az EU-nak a "rokon" miatt?
magyar1
Miközben Orbánék azt hirdetik,hogy munka nélkül ne kapjon jövedelmet senki, ki dolgozott ennyit ezért a kastélyért? Az átlagembertől meg havi 50 ezret is sajnálnak - hihetetlen!
Dr. Proktor
@magyar1: Egy kisvállalat 20 dolgozóval egy év alatt nem termeli meg a töredékét sem!
Dehát ez kell a sok birkának. hogy önérzetes főmagyar legyen..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.