Gyászmisét tartanak Kóbor János emlékére december 17-én 19 órakor a Szent István Bazilikában – tudatta közösségi oldalán az Omega együttes.

A magyar könnyűzenei élet meghatározó alakját, a Liszt-díjas rockénekest, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagját december 6-án, életének 79. évében érte a halál.

Ekkor lesz a gyászmise Kóbor János emlékére a Szent István Bazilikában

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja – tudatta a zenekar a Facebook-oldalán 2021. december 6-án. A felvétel a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes budapesti koncertjén, 2017. december 28-án készült. MTI/Szigetváry Zsolt

Trunkos András, az Omega menedzsere korábban elmondta, hogy a gyászszertartáson Frenreisz ­Károly és a rajongói klub vezetője, Gazdag László is beszédet mond.

A rövid betegség után, a koronavírus szövődményeinek következtében elhunyt Kóbor János hamvait végakaratának megfelelően a Balatonba szórják, ám az a szertartás csak a szűk családnak szól.

Az 1962-ben alakult Omega nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint a Petróleumlámpa vagy a Gyöngyhajú lány.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Bazilika-szent mise-Kóbor János. Na neeee, ezt már talán mégse.
Nem kellett volna előtte legalább a pápának zenélni az Eufémisztikus Kongresszuson? (a Tóth lány megtette). Netán ez is 78 évesen jött rá, hogy világéletében hívő volt?
namihami
@KisTehen: Ezesetben nem a pénz ténye borítja ki a bilit. Egy olyan életet élő ember (legyen az akár a Kóbor), aki az egész élete alatt a templomba legfeljebb a nyári forróság miatt hűsölni ment, annak a Bazilika (számomra) több, mint túlzásnak tűnik. Még szerencse, hogy nem a vatikáni Szent Péter székesegyházat bérelték ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.