Akadémiaújtelep a neve annak az új vasúti megállónak, ami a Budapest-Hatvan vonalon jött létre, és az a célja, hogy XVII. kerületben élők könnyedebben tudjanak bejutni Budapest belvárosába. A megállóból a hatvani vonalon a Keleti pályaudvaba eljutni.

Új vasúti megállót adtak át Budapesten – Itt az Akadémiaújtelep

Fotó: NIF Zrt.

„A megállóhelyhez 23 férőhelyes P+R parkoló rendszert telepítettek, amelyből 2 a mozgáskorlátozottak parkolását szolgálja. A beruházás során B+R kerékpártárolókat is kialakítottak. A parkoló megközelítése közúton a Pesti útról lehetséges, ennek érdekében átépült és kanyarodó sávval egészült ki a Pesti út – 506. utca kereszteződése, valamint jelzőlámpás csomópontot alakítottak ki új gyalogos átkelőhelyekkel”

– írták az átadásról a Nemzet Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében. A megállóhoz lift is épült, de annak átadása jövő tavaszra csúszik.

Az új megálló tömegközlekedési összeköttetést is kap.

„A Pesti úton közlekedő 161-es, 161A, 162-es, 162A, 195-ös, 202E, 262-es és az éjszakai 956-os, 968-as és 990-es busz is megáll az új megállóban december 12-étől, vasárnaptól, kapcsolódva a hatvani vonalon közlekedő személyvonatokhoz. Ezek a buszok a XVII. kerületben máshol nem biztosítanak átszállási lehetőséget a hatvani vonatokra, így mind Gödöllő, mind a Keleti pályaudvar felől könnyebben elérhetővé válik Rákoskeresztúr térsége” – írja az átadáshoz kapcsolódóan a BKK közleménye.

Forrás: Telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Igen! A vonatra kéne terelni az embereket, mert nem igaz mi van az utakon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.