A WizzAir hetente háromszor fog megfordulni a géppel Magyarország és Kína között – jelentette be szombaton Szijjártó Péter.

Használatba lép a kormány által vásárolt teherszállító gép: Kína és Budapest között jár majdFotó: Szijjártó Péter/Facebook

Az Airbus A330-200F típusú gép szombat délelőtt kezdte meg kereskedelmi útját. A külgazdasági és külügyminiszter ebből az alkalomból emlékeztetett: azért vásárolta a kormány a gépet még a pandémia kezdetén, hogy könnyebben juthassunk maszkokhoz, lélegeztetőgépekhez és más egészségügyi eszközökhöz.

Szijjártó szerint a cargo gép már eddig is hatalmas szolgálatot tett, ugyanis idén mintegy 6,8 millió adag vakcinát szállított Budapestre.

Márpedig tudjuk, hogy aki időt nyer, életet nyer

– tette hozzá.

Kiemelte: már nem kell rendszeresen oltóanyagokat szállítani, így jelentős szabad kapacitása lett a repülőgépnek, ezért a héten aláírták a szerződéseket a WizzAir kereskedelmi alapú üzemeltetéséről.

Még soha nem volt a magyar államnak állami tulajdonban lévő, magyar felségjelzésű, szélestörzsű, hatalmas kapacitással és teherbíró képességgel rendelkező, menetrendszerinti forgalomban részt vevő teherszállító repülőgépe, most már ilyen is van

– hangsúlyozta.

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy a gép hetente háromszor fog megfordulni Budapest és Csengtu között, amelynek nyomán a kétoldalú kereskedelmi forgalom további bővülése várható. Rámutatott, hogy így az érintett magyar és kínai cégeknek már nem kell a nagy nemzetközi szállítmányozási vállalatokra várniuk.

Forrás: MTI
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Azt a 6,8 millió szart hagyjuk, te idióta.
"Márpedig tudjuk, hogy aki időt nyer, életet nyer"
Ja, csak rá kell nézni a covid térképre. Se idő, se élet, csak halál. De az világszínvonalú.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Lófszt, vakcina megsemmisítésben már profil vagyunk így most ide küldik a nyakunkra a szemetüket is.
RonaGyuri
Az indoklás az ékes bizonyíték,

mármint arra, hogy megint sumákolnak

Maga az ügy sem piskóta. A derék külgarázdánk bejelentette, hogy: „Megkezdődik a kormány által a koronavírus-járvány első hullámát követően vásárolt teherszállító repülőgép kereskedelmi üzemeltetése, ennek keretében a WizzAir hetente háromszor fog megfordulni a géppel Magyarország és Kína között”.
Nos ami azt illeti a dolog elég gyanús – s nem csaj azért, mert a kéz érintett külön-külön és együtt is közismert nagystílű szélhámosságaikról. Ennek tudatában fel sem merül bennem, hogy azon törjem a fejem, hogy mi lehet ebben a buli a magyar államnak vagy a WizzAir-nek.
Azonban Szájjártató egy mondat sokat, nagyon sokat, megmagyaráz. A gép megvételéről anekdotázott: „a pandémia kezdetén alig lehetett maszkot, lélegeztetőgépet, gumikesztyűt és egyéb, az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket vásárolni” – mondta, majd: „de ha sikerült is, akkor jött a következő kérdés, hogy azt mivel és mikor lehet leszállítani.”!!!

Nos nem lévén amnéziás, azt kell mondjam a dolog igencsak sántít. Szó sincs kezdetről, tavaly a nyár végén a pandémia második hulláma idején („a koronavírus-járvány első hullámának tanulságaira” hivatkozva) szerezték be, amikor a légi-szállítókapacitások kihasználtsága 30-40% körül volt.
Egyébként nagyon ideillik egy gondolat tavalyról: „a repülőgépet a Wizz Air üzemelteti majd polgári lajstromban, szabad áruszállítási kapacitásait a piacon egy erre szakosodott brókercég értékesíti.”! =))
Dr. Proktor
Legfeljebb majd a téglát hozza Fudan egyetemhez...
Mintha nem lenne kis hazánkban elég tégla! Mindig is volt...
ómió
Márpedig, efftársilag mindez gyalog a "haladó"!
Lepényleső
...és napi szinten hordja a fydes migránsait?
Dr. Proktor
@Lepényleső: Aki tejel, illetékes helyen - az jöhet zsibizni! Aki szegény, ráadásul üldozik és menekülnie kell, annak ott a kerítés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.