A székelyföldi Tibódon kérdezte a helyieket Juhász Péter arról, hogy tudják-e, merre van Kövér László villája – írja a 444.hu.

Lebukott Kövér László: titkos úszómedencés villája van Székelyföldön? Megszólaltak a helyiek is!
Fotó: MTI/Cseke Csilla

Úgy tűnt, többen is tudni vélik, hogy ez a medencés, tornyos épület a magyar Országgyűlés elnökéé. A lap szerint a tulajdon kérdése ennél jóval bonyolultabb. A helyiek erről nem nagyon mernek beszélni, de az egykori politikusnak egy anonim nyilatkozó beszélt. 

A román telekkönyvek szerint a ház Veress László tulajdona, de elővásárlási joggal rendelkezik felette a szintén Veress vezette Ábel Alapítvány.

Veress László Kövér kabinetfőnöke. Ő az, akinek a rokonait megtalálta a 24.hu abban a budai lakásban, amit külhoni magyaroknak szánt pénzből vásároltak egy másik alapítvány nevében. Azt a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány (MTHA) vette, amelynek Veress László munkatársa a kuratóriumi elnöke, és amelynek finanszírozását egy Frank Liu nevű tajvani üzletember biztosította. 

Frank Liu, tajvani milliárdos. Ő Kövér László barátja, aki sok százmillió forinttal támogatta a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványt. Ez az alapítvány vásárolt egy lakást 240 millióért, amiben a határon túli tehetségek helyett Kövér kabinetfőnöke, Veress László él a családjával, valamint utalt 35 millió forint támogatást az Ábel egyesületnek. Annak az Ábel egyesületnek, aminek elővételi joga van azon a hargitai úszómedencés luxusvillán amit Kövér László a sajátjaként használ a helyiek szerint

- írja Juhász Péter videója alatt.

Juhász Péter szerint az MTHA az Ábel Alapítványt, a tibódi villa tulajdonosának szervezetét is támogatta több mint 30 millió forinttal. A helyiek szerint nem ez az egyetlen ingatlana a környéken.

Juhász Péter teljes videóját itt lehet megnézni:

Forrás: 444.hu
Címlapkép: MTI/Cseke Csilla

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@csak úgy...: "Le butább falyta"?
Romániában nem tanultál magyart?
Yoda69
Neki is inkabb Ibizan kellett volna villat meg yachtot venni a magyar emberek penzen, ott nem annyian ismerik.
nezelodo
Megkergült a világ, már ómió efftárs is a Kövért zrikálja, a pápai zsidó cementárúgyáros házának a család általi használatáért, (elrekvirálásáért), ott a Fő téren, a templom közelében. Ahelyett, hogy azt emelné ki, hogy csak azért laktak ott, hogy feltünés nélkül járhassanak misére.
Málna
@Nyírfa: Milyen székelyekről beszélsz? Egyik sem mondta, hogy látta ott Kövért.
csak úgy....
@Rizikó: mikor ezt tanították,akkor hiányoztam a suliból,mint te minden nap a munkából! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.