Orbán nem ismer olyan körülményt, ami megalapozná Varga Judit felelősségét – válaszolta az RTL munkatársának kérdésére Orbán Viktor keddi budapesti évzáró nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Orbán: Varga Judit felelőssége nem merült fel Völner Pál ügyében

Fotó: MTI/Varga György

Orbán elmondása szerint akkor értesült az egész Völner-ügyről, amikor az ügyészség sajtóközleményt adott ki róla. A tévé újságírója felidézte, hogy a nyilvánosságra került nyomozati iratok szerint magasabb beosztású politikus is érintett lehet, Orbán szerint ezzel nem foglalkoznak.

Orbán: a gazdaságélénkítés, a védekezés és a gyermekvédelem 2022 három fő témája

A gazdaságélénkítést, a koronavírus-járvány elleni védekezést és a gyermekvédelmi népszavazást nevezte meg a 2022-es év három legfontosabb témájának Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő megjegyezte, korábban nem ismert gazdaságpolitikai intézkedéseket, "komoly kísérleteket" is tesz a kormány, ilyen a 25 év alattiak szja-mentessége.

Hozzátette: folytatni kell a járvány elleni védekezést, amely oltásalapú marad.

Közölte: jelenleg csak Pfizer-vakcinából 2,4 milliónál több adag áll rendelkezésre, a kormány rendel 2 millió, gyerekoltásra alkalmas dózist is. Mivel a hétvégi uniós csúcson az Európai Bizottság azt közölte, hogy az omikron variánshoz újfajta vakcinára lesz szükség, ebből is rendel 9,5 millió adagot a kormány; ezek a jövő év második felében és 2023-ban érkeznek, a szállítmányban 1,5 millió adag gyermekek oltásához szükséges vakcina lesz. Volt, van és lesz elegendő vakcina Magyarországon – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A gyermekvédelmi népszavazás kapcsán a miniszterelnök elmondta, vita van arról, hogy gyermekeink nevelése kinek az irányítása, felügyelete és engedélye alatt történjen, mihez van a szülőknek kizárólagos joga. Mi az uniós megközelítést e tekintetben elutasítjuk – jelentette ki, jelezve, hogy a bevándorlás témájához hasonlóan ez ügyben is népszavazáson nyilváníthatják ki véleményüket a magyarok.

Forrás: 444.hu, MTI

Címlapkép: MTI/Varga György

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
De, felmerült. Mint ahogy a tiéd is, Viktor! És ez csak egy ügy, jön a többi!
csak úgy....
ezt csak a bugyuta híveknek tudod bemesélni.
Clavigo
Sikeresen elvarrták a feljebb vezető szálakat...
Peller Anikó
Ha a jucika nem felelős akkor csak egyedül te vagy a felelős geci. A fejedtől bűzlik a hal.
kereső
Mi az hogy nem felelős? A helyetteséről van szó. Ha tudott a dolgokról akkoor azért, ha nem tudott? róla, akkoor meg azért felelős- mert akkor nem tudja, hogy mi folyik a beosztottaknál. És van még egy oprció- varga is részesült a kinevezéési és végrehajtásra kapott ügyek utáni pénzekből- azért hallgat, mint xar a fúben.Mindhárom esetben ugyanolyan erkölcstelen, romlott, mint völner. Mint az egész fideSS.Nem is erkölcstelenek, hanem egyenesen erkölcs nélküliek.
ómió
Pedig efftársilag de szívesen ráhazudnák...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.