Ez derült ki az Államadósság Kezelő Központ adataiból.

10 milliárd forinttal nő naponta az államadósság

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Októberben 39848 milliárd forint volt a költségvetés adóssága, ez 3163 milliárd forintos növekedés az év eleje és 20883 milliárd forintos emelkedés 2010 eleje óta – írta meg a Népszava. 

A cikk szerint a költségvetés adóssága teszi ki az államadósság mintegy 97 százalékát, a maradék három százalékon az önkormányzatok osztoznak.

A költségvetés adóssága idén minden egyes nappal 10,37 milliárd forinttal nőtt. Ezzel az ütemmel az államadósság az év végére eléri a 41 ezer milliárd forintot. 

A kormány decemberben már lassított a hiány és az azt finanszírozó államadósság növekedésén is, ugyanis 350 milliárd forint értékben beruházások elhalasztását rendelte el. Ugyanakkor leálltak egyes uniós pályázatok kifizetésével, annak érdekében, hogy ne növekedjen tovább a hiány. Varga Mihály pénzügyminiszter ezen felül azt is bejelentette egy sajtótájékoztatón, hogy a kormány az államháztartás jövő évi hiányát nem a GDP 5,9, hanem 4,9 százalékában célozza meg, és további kiadásokat is mérsékelnek.

A következő években az államadósság látványos csökkenése nem várható. 

Forrás: nepszava.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Ilyen sok a korábbi efftársi adóssághegyek napi kamata?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Pedig hányszor verték a mellüket! Idézem:
a Fidesz csökkentette az államadósságot, Gyurcsány meg növelte.
Gauntlet
@ómió: sötét vagy. ezt az államadósságot Orbán csinálja már. tudatosan. mit gondolsz ki van hatalmon 2010 óta? milyen elvtársakról beszélsz te? a legtöbb kommunista a Fideszben van: Semjén elvtárs, Kövér elvtárs meg a többiek.
ómió
@Gauntlet: Rám vetítenéd a saját sötétségedet? Ennyire bővelkedsz benne? Akkor, nézzük! Államadósság 2002.: 8000 milliárd, államadósság 2010.: 22000 milliárd. A növekmény 14000 milliárdon az efftársak semmit nem vettek, semmit nem építettek és senki/semmit nem támogattak, "csupán" egy államcsődveszélyt "vívtak ki" nekünk vele. Mindezek "birtokában" még népzsebeltek is: fizulenyulás, nyugdíjlenyulás, évi 2x-i gázáremelés, új sarcok (vizitdíj), stb. Ennek az "örökül hagyott" 22000 milliárdnak az éves - az államadósságot tovább fokozó - kamatos kamatterhe az idő múltával ÉVI 1000-1500 milliárd, ami évente hozzáadandó, egészen 2022-ig! És majd, ha ide jutottál, akkor "szörnyülködjél"! Ha meg - ahogy hazudod - a "legtöbb kommunista a Fideszben van", hogy lehet, hogy "szent bolsevik zsoltárotokat", az Internacionálét sosem a Fidesz, hanem a neobolsivá mutálódott efftársi pártok kongresszusain szokták harsogni és az új Szovjetunió Európai Egyesült Államok megalapításának szekerét se a Fidesz tolja, hanem a kedvenc efftársi pártjaid?
Yoda69
@ómió: Te szerencsetlen bolsevik majom. Hazudsz mint a vizfolyas.
50 ezer milliard az allamadossag, ami naponta 10 milliarddal no. A fideSS osotoba illiberalsi gazdasag politikaja miatt. Inflacio az egekben, Euro az egekben, allamadossag az egekben. Ez nagyon allamcsod szagú ha igy megy tovabb.
Pedig a fideSS meg a manyupos 3 ezer milliardot is bedopta hogy csokkentse az allamadossagot. Ez nem zavar te idiota balfasz?
csak úgy....
szavazz orbánra,akkor lesz az napi 20 milliárd is! ne add föl viktor álmait.. :)
ómió
@Yoda69: Akkor, szólj a propelleres efftársaidnak, bolsiék elmebetege, hogy ők is 50000 milliárdot hazudjanak! Ne elégedjenek meg a 42000 milliárddal, amiből 38000 milliárd a ti "áldásos bolsi kormányzásotok hozadéka", pedig még az állami nyugdíjkasszából általatok kilopott 3000 milliárd nincs is benne! És egyáltalán! Igazítsák tehozzád az aljasbolsi hazudozás "barométerét"! Hát, mi ez az "efftársi széthúzás"!!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.