Van olyan képviselő, aki 2010 óta nem szólalt fel a Tisztelt Házban.

A Blikk cikke szerint idén 15 honatya egyszer sem szólalt fel idén az országgyűlésben – de akadnak közöttük olyanok is, akik évek óta egy szót sem szóltak a parlamenti nyilvánosság előtt.

15 képviselő maradt néma a Parlamentben idén – mindegyik fideszes

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap szerint a parlament – technikai felszólalásokat nem tartalmazó – összesítéséből derült ki, hogy mindannyian a kormánypárti oldalhoz tartoznak, és valószínűsíthetően az állhat a némaságuk mögött, hogy más pozíciókat is visznek a képviselőség mellett. 

Évek óta szavukat sem hallani

A Blikk Bíró Márkot hozta fel, aki 2010 (!) óta egyszer sem szólalt fel az országgyűlésben, az idei év sem volt kivétel. Farkas Flórián a másik példa, aki hosszú évek óta "ül hosszú, méla lesben", a 76 éves Kerényi János pedig öt éve nem szólalt fel az országgyűlési patkóban.

Rogán Antal is némasági fogadalmat tehetett, bár ő a miniszterelnök kabinetfőnökeként tevékenykedik, vagyis gyanítható, hogy máshol nem ennyire szemérmes a megszólalásokat tekintve. Kövér László házelnökként aktív, képviselőként nem annyira. Kubatov Gábor sem szaggatja magát a megszólalásokkal, de ő meg a Fidesz pártigazgatója, míg Semjén Zsolt a miniszterelnök egyik helyettese, de ő sem vitte túlzásba képviselőként a felszólalásokat.

Vannak olyan honyatyák is a cikk szerint, akik egyéni körzetből jutottak a Parlamentbe (nem listáról), és mégsem érezték a késztetést, hogy választókerületük ügyében korteskedjenek az országgyűlési patkóban. Ők a következők a Blikk összesítése szerint:

Tessely Zoltán (Bicske), Zombor Gábor (Kecskemét), Manninger Jenő (Keszthely), Lezsák Sándor (Kiskunfélegyháza), Cseresnyés Péter (Nagykanizsa), Bencsik János (Tatabánya), Hubay György (Miskolc), valamint Simonka György (Dél-Békés),

aki mostanában sokat jár bíróságra, mert korrupciós vádak vannak ellene.

A lap igyekezett többüket is elérni telefonon, emailben, munkatársakon keresztül, de nem jártak sikerrel. Kiszelly zoltán politológus szerint az egyéni képviselőknél leginkább az számít a választóknak, ha ott vannak a körzetükben a nagyobb eseményeken (falunapok, ballagási bálok, évzárók, stb.), a listáról bejutott képviselőknél pedig ez egyáltalán nem számít.

Az aktív képviselőknél a következő a helyzet: Rétvári Bence államtitkár 237 alkalommal kapott szót, és összesen 12 óra 23 percet beszélt, ezzel ő számít az elsőnek. Ellenzéki oldalról Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője beszélt a legtöbbet, 153 felszólalással több mint 11 és fél órát szónokolt. 

Nyilván sok helyen kell megjelennünk, de úgy fogom fel ezt a munkát, hogy el kell végezni a feladatunkat a parlamentben is. Ez abból áll, hogy elmondom a törvényekkel kapcsolatos kritikáimat, ismertetem a javaslataimat és felszólalok a szűkebb hazám és választókerületem, Pécs-Baranya érdekében is. Azt hiszem, ebből jött össze ez a hosszú lebeszélt idő

- mondta el az LMP-s politikus a lapnak, amely Rétvárit is kereste, de őt nem sikerült elérniük.

A felszólalások számát tekintve a harmadik Nacsa Lőrinc (KDNP) a 142 darab felszólalással. Az első tíz helyezett között a Blikk szerint ott van Völner Pál is, aki decemberben mondott le államtitkári posztjáról, miután a legfőbb ügyészség hivatali vesztegetéssel gyanúsította meg. Ellenzéki oldalról a jobbikos Z. Kárpát Dániel és a DK-s Varju László is erős volt, több mint 10 órán keresztül tartották szóval a Parleamentet.

Forrás: blikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pági
Nyilván nem azt a feladatuk, hogy beszéljenek. Elég, ha elérik a gombot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Ez szép teljesítmény! 1 év alatt 12 órát beszélni nah ehhez kell a tehetség ! Én kevesebb mint két munka nap alatt beszélek ennyit, na nem azért mert nincs semmi dolgom hanem hozzá tartozik a munkakörömhöz! Elkéne bontani ezt a parlamentnek nevezett szemétdombot!
Néro
@rokker33: Pontosabban :Parlementnek.
sokanvagyunk
Nem is kaptak büntetést a házmestertől.
Macskaszem
Azt tudjuk, hogy a Flóri elhajtja a cigányokat a fideszre szavazni, meg a közpénzt is lopja rendesen, ezért védik és tartják (tartjuk).
De ez a Bíró Márk abszolut semmit nem csinál, még a nevét is csak akkor halljuk, mikor évente összeszámolják kussolókat.
vitriol
@Horizont: 15.14 - Nem sajnáltad a fáradságot, hogy utánajárj egy ilyen semmirekellőnek?
Lepényleső
Pártfeladat teljesítve,- talán azért maradtak csendben mert báni ember esetleges zavarában igazat beszélne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.