6 és 15 fok között lehet a nappali hőmérséklet kedden az országban, a Dunántúlon és két keleti megyében erős széllökések is lehetnek. Szerdán délután az Észak-Dunántúlon havas eső és hó is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, főként a déli országrészben lehet szakadozottabb a felhőzet. Az északi, északkeleti megyékben helyenként kialakulhat kisebb eső. A délnyugati, déli szél nagy területen megerősödik, különösen a Dunántúl magasabban fekvő tájain viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 15 fok között valószínű, az Északi-középhegység szélvédettebb tájain mérhetjük a 10 fok alatti értékeket. A késő esti hőmérséklet általában 9 és 12 fok között alakul, de északkeleten ettől hidegebb is lehet.

Széllökések miatt van érvényben figyelmeztetés több megyében is

Fotó: met.hu

A meteorológiai szolgálat keddre a széllökések miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Zala, Veszprém, Somogy, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre. Ezekben a megyékben a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Kedd éjjel összességében erősen felhős vagy borult lesz az ég. Késő estétől az ország északkeleti felében lehetnek átmeneti vékonyodások, addig kisebb eső helyenként előfordulhat arrafelé. Hajnalban északnyugat felől a kevésbé felhős területeken is megvastagszik, megnövekszik a felhőzet, az Észak-Dunántúlon egyre többfelé elered az eső. A nagy területen erős déli, délnyugati szél fokozatosan veszít erejéből, a hajnali óráktól a Kisalföldön északnyugatira fordul. A hajnali órákban általában 6, 11 fok várható, de az Északi-középhegységben és Kőszeg környékén 2, 5 fok is lehet.

Szerdán általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a déli, délkeleti megyékben időszakosan vékonyabb lehet a felhőzet, ott szűrt napsütésre is van esély. Több helyen előfordulhat eső, záporeső, késő délutántól, estétől az Észak-Dunántúlon néhol havas eső, havazás is lehet. A Dél-Alföldön a legkisebb a csapadék esélye. A délnyugati, majd északnyugati szelet sokfelé élénk, erős kísérik, néhol időnként viharos lökések is lehetnek. A csúcsérték többnyire 10 és 17 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegységben 7, 10 fokot is mérhetnek.

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.