Gulyás Gergely jelentette be a dátumot.

Kiderült, mikor választják meg a köztársasági elnökötFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elárulta, hogy március 10-én rendezik meg az államfőválasztást – adta hírül a 24.hu.

Idén Áder Jánosnak távoznia kell a pozícióból, ugyanis egy államfő csak két ciklusban vállalhatja ezt a tisztséget.

De aggodalomra semmi ok, hiszen már megvan a jelölt, aki betölteheti a megüresedett poszot: a kormányzó pártok Novák Katalint fogják javasolni. Ezt maga Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be tavaly decemberben.

Korábban Gulyás egy, az ATV-nek adott interjúban elárulta, hogy eredetileg Kövér László házelnököt kérték fel az államfői pozícióra, de ő visszautasította a lehetőséget.

Így esett a választás Novák Katalinra, aki az ország első női államfője lesz, ugyanis a köztársasági elnököt az Országgyűlés választja, így győzelme gyakorlatilag borítékolható. 

A márciusi dátummal egyúttal eldőlt, hogy az április 3-ai országgyűlési választások előtt fogják megválasztani a köztársasági elnököt, így egy esetleges ellenzéki győzelem esetén az új kormánynak a Fidesz által kinevezett köztársasági elnökkel kéne együttműködni. Az ellenzék államfő-jelöltje egyelőre nem ismert.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Az Országé nem lesz csak a Fitymáké csutilandban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Lehet, hogy van még Kövérnél lejjebb ? Novákot fogja megválasztani a 133 bátor ember, ami hiba, hiszen megválaszthatnák Bayer Zsótit is. Jelzésértékű, hogy Göncz Árpád hajdani székébe a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhének csak hulladék jelöltre telik.
tudode
Szerencséje a volt családÉRNEK, hogy nem fázott fel Meloni, és az egyeduralkodó társaságában a templom lépCSŐJÉN:
.
---- Gábor György az Orbán-Meloni-Novák-találkáról: miért ott találkoztak, s mit láthattak odabent? Röviden összefoglalom!
varosikurir.hu/gabor-gyorgy-orban-meloni-novak/
-------------
.
ÉgŐ!
Sámannus
Én Soros Györgyöt javaslom. Szegény öreg legalább bekerül a történelem könyvekbe mint jelölt, mert megérdemli. A gecziket pedig megüti a guta.
ómió
Pedig az efftársak nyilván a következő Bolsevik Internacionálé alkalmával választottak volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.