Az Európai Parlament kedden megválasztotta a testület 14 alelnökét a jelenlegi parlamenti ciklus hátralévő két és fél évére.

Visszalépni kényszerült a fideszes EP-képviselő az alelnök-jelöltségtől, mert  olyan kevés szavazatot kapott

Fotó: Facebook

A strasbourgi plenáris ülésen leadott szavazatok alapján, az első fordulóban kilenc, a második fordulóban pedig három alelnököt választottak. Az utolsó két helyet a harmadik fordulóban töltötték be. Az Európai Néppárt uniós parlamenti frakciójának három, a szocialistáknak öt, a Renew frakciónak három, valamint az ECR-nak, a Zöldeknek és az Európai Baloldalnak egy-egy képviselőt sikerült az alelnöki székbe juttatnia.

A Fidesz jelöltje, Járóka Lívia a szavazás megkezdésekor visszalépett az ECR-os jelölt Robert Zile javára.

Az alelnökök szükség esetén helyettesíthetik az EP elnökét, és többek között elnökölhetnek is az üléseken. Az alelnökök tagjai az elnökségnek is, amely a parlament valamennyi adminisztratív, személyzetet érintő és szervezeti ügyével foglalkozik. A testület öt kvesztorát, akik az EP-képviselőket érintő adminisztratív ügyekért felelősek, szerdán választják meg.

Forrás: MTI

Címlapkép: Facebook

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hatalmas sikere ez a maffiának!
Igaz, nem nyert, de legalább ott volt és még csak ki sem rúgták!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
134.bátor
Utálják őket már mindenhol,mint a szart.
Csak itt vannak begyepesedett,fanatikus hîvei
Béla333
Hatalmas sikere ez a maffiának!
Igaz, nem nyert, de legalább ott volt és még csak ki sem rúgták!
jesz
@KisTehen: csak várd ki a végét...korai az öröm...ez a picsa lmbt hívő, valószínű ő is leszbi..mi meg készülhetünk a szopáshoz...kiadták neki, hogy a lengyeleket, magyarokat gyűlölni kell...na, ez neki nem lesz nehéz.
Rizikó
A nyíltan rasszista Eu nem támogatja a cigány jelöltet.
simmering73
@Rizikó: Egyem azt a nyíltan rasszista pofádat.
csak úgy....
jól kipofásodott brüsszelben livike, van rajta vagy 30kg fölösleg...
Rizikó
@simmering73: Hu-húúúúúúúúúú!
szaboria1
Jároka se sokat tett ott kint. Pedig mekkora mellénnyel indult. Majd el ücsörög a következő választásig.
Németh István
Ha valaki erőlködik az előbb utóbb beszarik! Nos a Járóka Lívia nem erőlködött, több esze volt annál, ugyan is azt látni kell, hogy a politikai eretnekség jellemzi az Eu. parlamentet! Itt vezető szerepet vállalni nem szabad, még sokadik hegedűsként sem! Addig ameddig el nem jön a törvényszerűen bekövetkező bukási periódus, jobb távol maradni a sok mocsoktól! Még véletlenül se kenjék rá egy vezetővé avanzsált MAGYARRA, hogy része az impotens vezetés nemezeteket tönkretevő folyamatának! ÁMEN!
Németh István
@csak úgy...: @Rizikó: @szaboria1: @simmering73: @Béla333: @KisTehen: Az a helyzet alapvetően ballibkó és fenemód irigy elvtikék, hogy a politikai mezsgyén hadilábon álltok a gondolataitokkal, a vélemény nyilvánításotok is kifejezetten egyedi! > pontosabban kizárólag az önös egyéniségeteket formázza! Az meg úgy látom mozgás (ész) korlátozott! Persze akinek nem inge. gatyulija az ne vegye magára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.