Az orosz fővárosban marad Kovács Béla, a kémügyben első fokon felmentett, másodfokon elítélt volt jobbikos európai parlamenti képviselő. A pártjában csak „KGBélaként” emlegetett egykori politikus nem a büntetés elől menekül, hanem az egykori egyetemén oktat nemzetközi kapcsolatokat.

Moszkvában él az orosz kémkapcsolat miatt elítélt Kovács Béla

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Január 14-én a Magyar Nemzet újságírójának megkeresésére jelentkezett Kovács Béla – írja az Index.

Az Európai Unió intézményei elleni kémkedés alól felmentett, de kémkedésre való előkészület miatt másodfokon elítélt egykori jobbikos EP-képviselő jelenleg életvitelszerűen tartózkodik az orosz fővárosban.

Magyarnak születtem és magyar is maradok, még ha most Moszkvában is élek

– szögezte le az egykori politikus, aki az egykori egyetemén tanít nemzetközi kapcsolatokat.

A Fővárosi Ítélőtábla 2021. június 23-án marasztalta el Kovács Bélát, aki az ítéleti tényállás szerint előkészületeket tett, hogy az oroszoknak kémkedjen az unió intézményei ellen. A volt jobbikos politikust 2020-ban első fokon a Budapest Környéki Törvényszéken bűncselekmény hiányában felmentették a kémkedés vádja alól. Akkor az unió kárára elkövetett költségvetési csalás miatt a politikust hatszázezer forint pénzbüntetésre, valamint egy év hat hónap, végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Forrás: index.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.