Jó három éve Hadházy Ákost megtámadták, hogy „tízmilliókat költ a luxushobbijára” a magánrepülésre. Volt adok-kapok a sajtóban és még kisebbfajta politikai botrány is kerekedett az ügyből.

A választási évben úgy tűnik sűrűsödnek a különböző, politikusokat érintő ügyek.

Hadházy Ákosról gyermekbántalmazási ügy került elő

Az elmúlt hónapokban Szilágyi Liliána gyermekkori, édesapja általi bántalmazással volt tele a sajtó. Ezúttal a Nevelőapa blogon jelent meg az a cikk, amelyik Hadházy Ákos nevelőapaként megtörtént gyermekbántalmazási ügyét igyekszik, dokumentumokkal alátámasztva felgöngyölni. A cikk azért is érdekes, mert Hadházy erről tudomásunk szerint sohasem beszélt.

Az ügy lényege a cikk szerint, hogy „2005-ben Hadházy Ákos nevelt gyermekét a családi nyaraláson megütötte, majd össze kellett varrni a gyerek fején a sebet. – állítja Hadházy nevelt gyermekének édesapja.” Bizonyítékul egy orvosi látlelet szolgál, amelyben többek között az áll, hogy “Az apa elmondása szerint fiát néhány nappal jelen vizsgálatát megelőzően, nevelőapja bántalmazta.”

„A szeptemberi eset nem a semmiből jött, már 2005 júniusában az édesapa jelzett a gyámhatóságnak, hogy a gyermekük anyja nem a válási megállapodásnak megfelelően neveli gyermeküket, a láthatás jogát korlátozza. Az anya a dokumentum szerint meg is fenyegette az apát, hogy nem fogja látni a gyermeket.” A cikk állítása szerint „Szekszárdon az ügyre szinte mindenki emlékszik.”

Hadházy Ákosról gyermekbántalmazási ügy került elő

Az apa szeptemberben újabb levelet írt a gyámhatóságnak, amiben már kitér a bántalmazásra is, és újabb vizsgálatot követelt. Többek között azt írja, hogy: “Zárójelbe szeretném megjegyezni, hogy X (szerk. megj: értsd: név törölve a jegyzőkönyvből) elmondása szerint volt nejem férje a különböző testi fenyítési formákat akkor alkalmazza, ha az édesanya nincs otthon vagy nincs a közelben”, majd „Októberben az apát meghallgatta a gyámhatóság, ekkor is elmondta, hogy fiát nem először bántották, és részletesen leírja az esetet, amikor sapkában kapta meg nyár végén a gyereket, hogy ne vegye észre a sebet a fején.”

Hadházy Ákosról gyermekbántalmazási ügy került elő

A cikk szerint született egy gyámhatósági jelentés is, ami bár állapított meg a gyermeknél problémákat, például bepisil az óvodában, de összességében nem látta bizonyítottnak az állításokat. Továbbá megállapítja, hogy

„Hadházy nem vesz részt a gyerek nevelésében, tehát nem tartja magát nevelőapának. És azt is tartalmazza a jelentés, hogy az édesanya nem hajlandó az édesapával együtt egy asztalnál megbeszélni a gyermek helyzetét.”

A leírás szerint, bár végül nem született elmarasztaló határozat, a gyámügy „ennek ellenére “hivatalból” a Városi Ügyészségre terjesztette fel Hadházy Ákos gyerekbántalmazási ügyét.”

Mégis azok után, hogy a kiskorú a cikk szerint a nevelőapjára, Hadházyra vallott: „A jegyzőkönyv után nagy meglepetésre mégis elutasította a további vizsgálatot a Szekszárd Megyei Jogú város jegyzője, leírták, hogy kizárható a nevelőapa bántalmazó tevékenysége. Van ugyan egy kiskorú vallomás, de az nem ér semmit.”

Hadházy Ákosról gyermekbántalmazási ügy került elő

Fotó: MTI/Mónus Márton

 „December 15-én az apa megfellebbezte a döntést, de 2005 december 28-án a fellebbezést érdemi vizsgálat nélkül elutasították.” – írja a cikk.

A cikk konklúziója, hogy az apa elbukott, „lényegében esélyük sem volt, hiszen már az eljárás kezdetekor leszóltak, hogy nem kell ezzel az üggyel foglalkozni.”, a cikk szerzője szerint a fideszes gépezet, az akkor még a Fidesz színeiben dolgozó Hadházy esetében működött.

Mivel a cikk konkrét kérdéseket fogalmaz meg, megkérdeztük mi Hadházy Ákost az ügyről. Igaz, hogy a kiskorú ellene vallott? Ha igen, hogyan lehet, hogy mégsem született ellene elmarasztaló határozat? Lehetett ennek köze ahhoz, hogy akkor a Fidesz színeiben politizált?

Várjuk Hadházy Ákos válaszát, és válasz esetén frissítjük a cikket.

Hadházy Ákos egy korábbi videót küldött cikkünkre, amelyben elmondja, zuglói parlamenti képviselőjelöltsége miatti lejáratókampány részének tartja az erről szóló híreket, amelyre számított.

Forrás, képek: Nevelőapa blog

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Ettől még sorban nyitogathatja a szekrényeket, a fidesz csontvázaival!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Es ezzel 17 evet kellett varni, egeszen a valasztasokig? Na ne. Nagyon santit a tortenet, pont ugy mint az uszocsaje, aki hirtelen most nagy csondben van.
Béla333
Aztán mi is van az adatvédelemmel? Hogy kerül fel egy polgármesteri hivatali papír az internetre? Annak a másik maffiatag tökfejnek a Péterfalvinak nem kellene valamit tenni?
Ja? Éppen azt teszi! A semmit!
ZAVA
Érdekes, hogy a blogot törölték. Érdekes, hogy minden vackot lehoz a Propeller, ahelyett hogy utánanézne a dolgoknak. Lassan olyan már, mint egy pletykalap. Mióta mérvadó egy blogspot-os blog politikai témában? Mert ok, hogy valaki ott indít főzős, retró, kutyás blogot, de a politikai témák hiteles megjelenítéséhez még a facebook-on is név szerinti, hiteles regisztráció kell. Szóval az hol van?
ZAVA
És még egy - Már maga a blog is egy hiteltelen semmi. Olyan ember készítette, indította, aki még azt sem tudja, hogy azért, mert a linkben a név ékezet nélkül szerepel, még blog nevében ékezetet lehet használni? Ki csinálta? Faluvégi pásztorfiú? És egy ilyen semmi blogba botlik bele egy fideszes akárki, mikor hónapok óta probléma van a Google indexeléssel, Amíg egy cikk nincs indexelve, addig nem található meg a keresőben. Márpedig nagyjából örül az ember, ha minden második sikeres jelenleg. Ezt a blogot azt csinálta, aki megtalálta. De mindenképp kapcsolatban van vele. Ennyi.
Ábel
Sikerült egy "kabátügyet" összekaparnia a kormány csicskásainak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.