Hadházy Ákos elment megnézni, hogy mi lett 16,3 milliárdos, Göd mellett épült „hatalmas szerverparkból”.

Egy betonsufnit épített a kormány 16 milliárdból, elvileg Magyarország és a régió legmodernebb és legbiztonságosabb adatközpontja lett volnaFotó: Hadházy Ákos/Facebook

Tudom, hogy önök csak egy bedeszkázott ablakú betonszarkofágot látnak a képeken, de elvileg ez meg itt egy HATALMAS SZERVERPARK. Elvileg itt kellene tárolni a magyar állam összes fontos adatát, de ahogy látják, annyi adat van csak ott, amennyi a kis konténerben kucorgó biztonsági őr telefonján elfér

– kedzi a közösségi oldalán közzétett bejegyzését Hadházy Ákos. A független képviselő ezzel arra utal, hogy 2016-ban a magyar kormány erre a területre még egy szerverparkot ígért, aminek 2017-re el kellett volna készülnie. Az alapkőletétel során azt mondták:

Magyarország és a régió legmodernebb és legbiztonságosabb adatközpontjának építése kezdődött el, amitől 2017-re sokkal jobban működik majd az államigazgatás.

A beruházás 16,3 milliárd forintnyi EU-s pénzből készült volna el, azonban ahogyan a politikus rámutat: ma közel sem az ígértek szerint áll az épület.

Na most két lehetőség van: erre a szerverparkra vagy baromi nagy szükség lenne, de akkor miért nem épült meg 5 év alatt sem az egy év helyett; vagy semmi szükség nincs rá, de akkor miért akartak elszórni erre 16 milliárdot?

– teszi fel a kérdést Hadházy.

Ráadásul úgy tűnik, valakik szeretnék ezt az egészet nagyon elfelejteni, mert a néhány fellelhető beszámolón kívül (pl. Origo cikk vagy Kara Ákos honlapja) már nem találom a hivatalos adatbázisokban sem az EU-s projekt nyomát, sem azt a közbeszerzést, ami alapján a beton szarkofágot M. Lőrincék cége felhúzta (biztos, ami biztos). Mert hogy a kerítésen látszik, ez is ZÁÉV beruházás

– részletezi az ügyet. Majd hozzáteszi, ez csak kis része annak a korszakos csalásnak, amely során a Fidesz a teljes kommunikációs infrastruktúrát át akarja játszani magánkézbe.

A betonsufnit kivitelező MVM Net Adatközpont Zrt-t ugyanis a közelmúltban bevitték az Antenna Hungáriába, azt pedig a Jászai Gellért-féle a 4IG akarja megvenni. Az MVM Net sokkal komolyabb egy „kis” 16 milliárdot elcsaló cégnél: több stratégiai jelentőségű kormányzati infrastruktúrával rendelkezik, illetve azokat üzemelteti. Tudni kell azt is, hogy az MVM Net megkerülhetetlen állami szereplője a piacnak, az általa működtetett országos optikai hálózat teljes hossza pl. meghaladja a 15 000 kilométert.

A posztot néhány linkkel zárja: ezek olyan cikkekre vezetnek, amelyek a kormánypárti médiában jelentek meg a 16 milliárdos építményről, ami végül sosem épült meg.

Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Le a kalappal Hadházy Ákos kitartó munkája előtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@Qqberci: csak az,hogy nem vagy beszámítható!!!Eleddig normálisnak tüntél!mit ittál,ill.mennyit???
Qqberci
@surdilloFUJT: Ha esetleg érdekel, egy adatközpontnak nem az a lényege, hogy mennyi betont önthet bele Pénztáros Lőrinc...
Sámannus
Írd ki bátran oda is mennyetek nézni ti is az elbasztukat.
ómió
Pedig efftársilag sokkal szívesebben "privatizálták" volna a rávalót!
Lepényleső
...az is lett,- erről ugyan soha,senki,semmit sem fog megtudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.