Hisztérikus hangulat uralkodott el a kormánypárti médiában, amiért az ellenzék politikusai, valamint a nem kormánypárti felületek rendre hangot adnak a kételyeiknek, hogy vajon Orbán Viktor átadja-e a hatalmat, ha elveszíti a 2022-es választást. E kérdés populista elvbarátja, Donald Trump dicstelen bukása után merült föl először élesen, amikor a volt elnök feltüzelt hívei egy évvel ezelőtt betörtek az amerikai törvényhozásba. Legékesebben Bayer Zsolt kérte ki magának a „gátlástalan, becstelen, beteg, torz lelkű, perverz elméjű, aljas kis nyomorultak/nyugatiak/lumpenprolik/szélsőbaloldaliak” áskálódó kérdését. Az ellenzékről alkotott véleménye alapján Orbán sokkal könnyebben megindokolhatná, miért nem adja át a hatalmat, mint azt, hogy miért adja át. – mondja Győri. A Policy Solutions vezető elemzője úgy látja: Orbán a világképe szerint a kormányváltások helyett elitcserék működnek, és szerinte 1990-ben a balliberális elit formálisan átadta ugyan a hatalmat, de valójában egy...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a cikk jó példa arra, hogy minden olvasat kérdése.
Egyik jellemző gondolat Hack abbéli vélekedése, hogy: ""Azt nem tudom elképzelni, hogy az új Országgyűlésben a köztársasági elnök kormányalakítási megbízást ad, az új kormányfőjelölt mögé felsorakozik legalább száz képviselő, és a kormány nem adja át a hatalmat. Ezt egyszerűen nem tudja megtenni!
Ami így nem csak nem igaz, de rossz megfogalmazás is. A kérdés kulcsa az az, hogy a KE kit kér fel??? És ebben szabad keze van, ahogy a képviselőknek is az átállásban! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.