Nagyon nem tetszett neki, amit a miniszterelnök egyik videójában látott és hallott.

Márki-Zay kikezdte Orbánt: „Felfordul a gyomrom”Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Orbán Viktor szerdán tett közzé egy videót, amelyben egy többgyermekes családhoz látogat el. A felvételek alatt a miniszterelnök olyanokat mond, hogy „Semmi nem számít, csak hogy van-e gyerek. Meg mennyi van.”. Vagy éppen hogy „Nem érdekes, mekkora a ház, nem érdekes, hogy mekkora az autó. Semmi.”

A videó igencsak felborzolta az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének kedélyeit, csütörtökön ugyanis egy kifejezetten dühös posztot tesz közzé.

Hétgyermekes édesapaként is felfordul a gyomrom a hazug képmutatástól, ahogy a Magyarországot kifosztó, gyermekek tíz- és százezreit zsellérnek és jobbágynak szánó miniszterelnök ilyen arcátlanul játssza el az ország bölcs és gondoskodó atyját

– kezdi az írást. Ezután arról is leírja a véleményét, hogy az emberi élet kiteljesedésének nem csak ez az egy útja van, bár természetesen ez is egy lehetőség. 

Politikusként nem az a dolgunk, hogy hazug mondatokat ismételjünk, hanem például az, hogy valóban könnyebbé tegyük a gyermekvállalást, hogy könnyebbé tegyük az örökbefogadást, a lombikprogramban való részvételt, amit a jelenlegi kormány nem tesz meg. Ahogy nem biztosít korszerű oktatást vagy éppen gondoskodó egészségügyet a magyar családoknak. Ezen akarunk változtatni. Kenetteljes hazugságok helyett olyan politika kell, ami kiemelten figyel a családokra, a gyerekekre. És igen: a nőkre

– zárja a sorait.

Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.