„Holt munka”? Metafizikai téboly! Egy anyagi valósággá lett metafizika, a társadalmat vasmarkában szorongató, „megtestesült” téboly. A „Kiáltvány a munka ellen” megjelenése óta ugyan éppen két évtized telt el, de az itt-ott fölsejlő korabeli – mára meghaladott – politikai kontextustól eltekintve (hol van ma már a Tony Blair-féle „New Labour” és a Bill Clinton képviselte „progresszív” neoliberalizmus?), a „munka társadalmának” kritikája mit sem veszített időszerűségéből. De miért válik egyre szűkösebbé, sőt fölöslegessé a munka, mit is kell érteni a munkának a Krízis-csoport által ecsetelt agóniája, a “munka-társadalom” válsága alatt?

Forrás: aszem.info
Feltöltő: Csizmás Kond
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...na most akkor aki nem dolgozik az egyék-e ?
Csizmás Kond
Ami még érdekes a cikkben hogy azok akik annyira ellene vannak a globalizált világban mindegyikük a közlekedés, az étkezés, a lakhatás stb. legmodernebb formáig használják...vagyis bort isznak és vizet prédikálnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.