Halálos áramütést szenvedett a MÁV egyik munkatársa hétfő hajnalban – közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága az MTI megkeresésére.

Halálos áramütést szenvedett munka közben a MÁV egyik alkalmazottja
Fotó: MTI/Varga György

A vasárnapi heves vihar Cegléd és Abony között mintegy 700 méteren rongálta meg az egyik vágány felsővezetékét, amelynek a helyreállítása várhatóan kedd délelőttig tart.

Az MTI értesülése szerint a helyreállítás során a vasúttársaság egyik alkalmazottja áramütést szenvedett.

A MÁV az MTI érdeklődésére hétfő délután azt közölte: a hajnali halálos áramütés körülményeit még vizsgálják a hatóságok és a vasúttársaság munkavédelmi, biztonsági szervezetei is. A vizsgálatok lezárultáig nem tudnak tájékoztatást adni – tették hozzá.

Hozzátették: a vasúttársaság őszinte részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt munkatársa családjának és hozzátartozóinak.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
A szerencsétlen alkalmazott villanyszerelő volt? Mert itt van a lényeg.
jesz
szélviharban mindegy, lehetett villamosmérnök is, ha a vezeték feszültség alatt állt, és a viharos szélben véletlenül hozzáért...ne feledjük, hogy a felsővezetékben nem 220 Volt van..vagy 16000, vagy 25000...az pedig nem viccel...
vacsi
@jesz: Pontosan így van! Ezért, mielőtt megkezdik a munkát, az egész szakaszt áramtalanítani kell! Erre vonatkozott a kérdésem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok