A honvédség felkészült arra, hogy ha bármi történik körülöttünk, megvédje a magyar embereket – jelentette ki a Magyar Honvédség parancsnoka szombaton a közmédiának, miután hazaérkezett az Egyesült Államokban tett hivatalos látogatásáról.

A Magyar Honvédség felkészül "a lehetséges cselekvési változatokra"
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ruszin-Szendi Romulusz azt mondta, az Egyesült Államok szövetségi fővárosában, Washingtonban tárgyalt Mark Milley tábornokkal, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökével, és Maróth Gáspárral, Magyarország védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztosával részt vett egy haditechnikai bemutatón, valamint meglátogatta a buffalói magyar közösséget.

Arra a kérdésre, hogy a tárgyaláson szó esett-e az orosz-ukrán konfliktusról és hogyan értékelték azt, a parancsnok azt válaszolta, hogy

a két katonai vezető közösen gondolkodott a kérdésről. Mindkét fél fontosnak ítéli, hogy a feszültség csökkenjen.

Úgy fogalmazott:

Az Egyesült Államoknak is vannak saját hírszerzési információi, ahogy nekünk is, "de egy dolgot nem szabad elfelejteni: mi itt élünk, Ukrajna a mi szomszédunk, az Egyesült Államok pedig az óceán másik oldalán van".

Ruszin-Szendi Romulusz hozzátette, hogy

a jelenlegi helyzetet a Magyar Honvédség képes kezelni, és egyelőre minden más eshetőségre csak cselekvési tervek léteznek. "Ez azt jelenti, hogy a Magyar Honvédség felkészül a lehetséges cselekvési változatokra"

- mondta.

Arra a kérdésre, hogy érkezhetnek-e amerikai katonák Magyarországra, úgy válaszolt:

a NATO éves kiképzési programja folyamatosan zajlik, tehát ahogy eddig, úgy idén is érkeznek külföldi katonák Magyarországra, és a honvédeink is részt vesznek külföldi gyakorlatokon.

Maróth Gáspár védelmi beszerzésekért felelős kormánybiztos arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban részt vettek egy tüzérségi rakétavető rendszer éles bemutatóján. Hozzátette: a magyar haderőfejlesztési elképzelések között szerepel "ennek a képességnek" a megteremtése, egyelőre több "jelölt" is van, a megtekintett amerikai eszköz az egyik, egy közép- és hosszú távú rakéta-sorozatvető egység, amely fejlesztés alatt áll.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ha bármi történik körülöttünk egy parancs van: Fusson mindenki amerre csak lát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@simmering73: Ja és, gondolom te is tudod, hogy a fidess bagage nyugat irányába fog menekülni nem pedig a ruskikhoz. Pedig, hogy utálnak bennünket. Sokszor gondolkodom azon, hogy mi történik országokban akik hosszu éveken keresztül a ruski elnyomás alatt éltek. Teli volt a szájuk állando panasszal. Most Imádattal a ruski felé, söt még azt is bebeszélik maguknak, hogy egy nagyhatalom. Neha kezdem érteni, hogy az én aránylag kulturált nemzetem elhitt nagyrészben mindent hitlernek.
jesz
@simmering73: 12.33: csak röhögve tudom leírni ezt a pár szót...érdekelne, a parancsnok hol fog bújkálni?..miközben fitnessz jellegű futást hatanak végre..
kereső
"A Fehér Ház közleménye szerint Biden azt mondta Putyinnak, hogy az USA és szövetségesei felkészültek, hogy gyors, „határozott választ” adjanak, és Oroszország hamar meg fogja fizetni az árát, ha támad – írja a Telex az MTI-re hivatkozva"

-kivéve ugye a "gyevi birót",mint szövetségest. Mert ő majd egyedül, megállitja az oroszokat, mint ahogyan egyedül kergette ki őket 89-ben. .A k"konzervativ jobboldal" már megint rossz lóra tesz,(orbán már nyergel) és teszi kockára az országot, az ország biztonságát. Nem a "baloldal" a "balsors " a Himnuszból, hanem orbán. Nem is balsors, hanem egy istencsapása.
kereső
"Mindeközben Putyin pontosan tudja, mit akar Kelet-Európától, és mit adhat cserébe ezért. A Guardianban megjelent cikkében Timothy Garton Ash ismert brit Kelet-Európa-szakértő úgy véli, az orosz vezető vissza akarja állítani a lehető legtöbbet abból az orosz nagyhatalmi befolyásból, ami a Szovjetunió 30 évvel ezelőtti összeomlással hirtelen elveszett. Ezért pedig viszonylag olcsó gázzal és a nacionalista elitek támogatásával fizetne."
Nyírfa
@kereső: A karma. Ha nem hinnék benne, akkor is látnám az élet törvényének a kikerülhetetlenségét: addig ismételsz, amíg meg nem tanulod a leckét, amíg meg nem érted, hogy a cselekedeteidnek következményei vannak, amelyek hatása téged is utol ér, nincs hová menekülni előle.
A harmincas években választott tévút lehetősége újból elénk került, másképpen, mint akkor, de lényegét tekintve ugyanakkora súllyal. Csak egy kérdés van: most hová lép a nemzet: valóban előre a fejlődés útjára vagy hátra, a nyomorúságos fizikai és szellemi vegetációba.
elmúlt karácsonyok szelleme
Fakom-bakom, Ruszin-Szendi Romulusz (echte magyar név), te féreg!
Ha megtámadják Magyarországot, akkor egész Európát támadják meg (Magyarországon keresztül, egy olyan haderő, ami úgy söpri el a magyar hadsereget, mintha ott sem lett volna) - vágod, te geci!?
Ezt vagy tudod, vagy hazudsz, amikor azt mondod, hogy megvéditek a magyar embereket - te patkány!
(Azért, mert katonásra nyíratod a hajad, attól még nem leszel katona. - dakota közmondás)
Nyomod a propaganda dumát? Orbánista geci vagy - CSAK !!!
A lényeg, hogy nem kell neked, vagyis Orbánnak a NATO...
Jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.