Aki vezető pozícióba kerül, érdemes alaposan átgondolnia, hogy melyek azok a képességei, melyeken fejleszteni lehet azért, hogy jobb vezetővé váljon. Hiába jó szakember ugyanis valaki, vezetőnek lenni olyan kvalitásokat is kíván, melyekre talán nem is gondoltunk. Az egyik ilyen az empátia, sokan ezt tartják a legfontosabbnak. A vezetőket általában múltbéli teljesítményük vagy referenciáik miatt léptetik elő, azonban az ilyen emberek nem feltétlenül rendelkeznek vezetői képzéssel, ennek pedig kellemetlen következményei is lehetnek. Fontos tehát, hogy a jó vezető empatikus kell, hogy legyen, őszinte és megközelíthető, azonban a beosztottak legyenek tisztában azzal, hogy ki a főnök. A jó vezető nem megköveteli, hanem kiérdemli a tiszteletet.

Forrás: lepesmagazin.hu
Feltöltő: kadar9
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
királotokra ebből semmi nem jellemző csak amikor azt mondja elmegy a falig, mindig nagyokat koppan de semmiből nem tanul, az öszvért is ha félig agyon verik akkor is makacs marad.le kék mielőbb váltani egy huzós jóbb értelmesebb lóra lesz tán még benn empátia is amúgy a jó vezető szolgája kell hogy legyen a beosztottjainak ez az kiindulási alap nem pedig az öncél, majd én megmondom mit csinálj. Ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.