Pénteken próbálkoztak a legtöbben a déli határsávnál.

Hétszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Egy híján 700 határsértőt kaptak el a hétvégén

Fotó: Illusztráció/police.hu

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 311, szombaton 201, vasárnap 187 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett az ország belsejében egy határsértőt fogtak el, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1648 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – február 7-től 13-ig – a feltartóztatottak száma 1501 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében öt határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 38 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Forrás: mti.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Csizmás Kond: 08.57: Nekem viszont van egy olyan véleményem, hogy szinte mindig ugyanazokat turnéztatja a kormány, a statisztika kedvéért. Itt ""elfogja"" és néhány kilométerrel arrébb elereszti a következő ""elfogásig"". Kell a rajongósereg mindennapi stresszének fenntartása és (amennyiben lehet) emelése..
Csizmás Kond
@namihami: A helyzet az hogy tényleg eleresztik mert nem jöhetnek be az országba, Vagyis jön tíz migráncs elfogják, persze a kerítésen vagy a meghatározott területen belül és visszatoloncolják egy arra kijelölt helyen a túloldalra, azok persze jöhetnek még egyszer vagy többször is és így növekedik a szám de az nem a ormány hibája vagy szándékos félrevezetése hanem a megtörtént határsértés adata, és az hülyeség hogy azért toloncolná vissza hogy minél többször próbálkozzanak hogy növekedjen a szám.
namihami
@Csizmás Kond: Akkor mégsincs több ""migráncs"", mint az a 300-400, akiket körbejáratnak. Különben (ha igaz lenne a fideszstatisztika), akkor már egymásnak tartanának bakot vagy a nyakába állnának a kerítés mellett, annyian lennének.
Csizmás Kond
@namihami: Nemtudom hányan lehetnek de a lényeg hogy annyian próbálkoztak átjutni. Amúgy az elfogottakról fotó készül, ujjlenyomat meg mittudommi és ha sokat kisérletezik börtön a vége tehát képzelődni lehet de nem kell azt hitelesnek beállítani.
lusta
@Giovanni Alba: Egyelőre a hőlégballonra várni kell, míg a NAV befejezi a vizsgálódást Dzsudzsák hőlégballonos cégénél.
Giovanni Alba
@lusta: tegnap, 17:36
Köszönöm, most már tudom, honnan jött a hőlégballonos ötlet. Amúgy nagyon furcsállottam is, de most már -hála neked- a dolgok a helyükre zökkentek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok