A Nap tevékenységének ciklikus ingadozása a kulcs. Minden ingadozás normális: ha beismerik, hogy ezer éve melegebb volt, akkor semmi esélyük a széndioxidkamut lenyeletni az adófizetőkkel. eljesen igaza van Kis Anna meteorológusnak, ha azt állítja, hogy "…tavaly szinte minden héten történt valami szokatlan, a normálistól eltérő jelenség. " A probléma csak az, hogy ez épp így volt tavalyelőtt, azelőtt, és visszamehetünk az időben akár több ezer évig. Minden héten történt valami szokatlan, a normálistól eltérő jelenség. Úgy az időjárás, mint a klíma folyamatosan változik. Az elmúlt tízezer évre (a legutolsó nagy jégkorszak végétől) a kutatók a következő klímaidőszakokat különböztetik meg...

Forrás: kuruc.info
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A Nap tevékenységének vajmi kevés köze van hozzá, tekintve, hogy 11 éves a ciklusa. A globális felmelegedés tény, de én sem osztom azt, hogy ez az emberiség bűne. Valamennyit hozzá tesz, de nem ettől lesz klímaváltozás.
A Föld történetében megfigyelhető, hogy periódikusan 40-70 ezer évente van glaciális (jégkorszak) és interglaciáis (jégkorszak közötti felmelegedés). Jelenleg a Föld egy interglaciálisban van, ráadásul a sima hullámgörbén belül is vannak kilengések, mini jégkorszakok és mini kiugró felmelegedések. Ezek néhány év, évtized alatt beálló események. Így fordulhatott elő, hogy a feljegyzett írott történelemből tudjuk, volt olyan kilengés, mikor januárban virágoztak a cseresznyefák, vagy júliusban a pincében a bor megfagyott a hordókban.
Külön pech, hogy a rendszeres meteorológiai megfigyelések az 1800-as évek közepén kezdődött, mikor a Föld egy mini jégkorszakban volt és most ehhez viszonyítják a felmelegedés mértékét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.