Több nagy hazai pénzintézet is figyelmeztetést adott ki az orosz-ukrán háború miatt – számolt be róla a haszon.hu.

Figyelmeztetést adtak ki a nagy hazai bankok – itt vannak a részletek
Fotó: Pixabay

Az Erste Bank oldalán kérdés-felelet formájában próbál választ adni az ügyfeleinek az orosz-ukrán háború miatt felmerülő lehetséges kérdésekre. Azt is megjegyzik, hogy egyelőre lehetségesek a pénzügyi tranzakciók Magyarország – Ukrajna és Magyarország – Oroszország között, de bizonytalanok, emiatt nem garantálható, hogy teljesülnek. Az Ukrajnába irányuló sikeres utalások után azonban nem számolnak fel díjat. 

A K&H Csoport arról tájékoztatja a honlapján ügyfeleit, hogy ők is nyomon követik a nemzetközi helyzetet és végrehajtják a kötelező intézkedéseket.

Az Európai Unió orosz bankokra kiterjesztett pénzügyi szankciói miatt ezért az orosz rubelben kezdeményezett megbízásokat, kiemelten devizaügyleteket átmenetileg felfüggeszti. Az orosz bankoknál vezetett kedvezményezett számlára indított tetszőleges devizanemű utalásokat a Bank befogadja, azonban ezek teljesítése a közreműködő bankok által alkalmazott gyakorlattól függ. A Bank orosz rubel keresztárfolyamot nem jegyez, átváltásra jelenleg nincs lehetőség.

Az OTP Bank közleményében arra kéri az ügyfeleit, hogy alaposan fontolják meg, hogy

indítanak-e bármilyen tranzakciót Ukrajnába vagy Oroszországba, különösen orosz érdekeltségű bankok bevonásával.

Az OTP Bank továbbra is végrehajtja az Ukrajnába irányuló átutalási megbízásokat. Az átutalt összeg jóváírása és a kedvezményezett hozzáférhetősége azonban a jelenlegi, háborús helyzetben nem garantált.

A tájékoztató szerint a bankcsoport működését a szankciók csak kis részben érintik. A magyarországi működésük zavartalan, valamint a likviditási és a tőkehelyzetük is stabil.

Forrás: Haszon.hu
Címlapkép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
... valamint a likviditási és a tőkehelyzetük is stabil. Az jó akármit is jelent.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.