A Mol elnök-vezérigazgatója a csütörtök esti kormányinfón egy Mexikóban készült fotóval illusztrálta, hogy állítása szerint Magyarországon az elmúlt napokban még zacskóba is tankoltak a pánikvásárlók. 

A Telex foglalta össze, hogy Hernádi olyan fotókkal is készült a sajtótájékoztatóra, amelyekkel az árstop „visszaélésszerű használatát” kívánta illusztrálni. Az igazgató vitt magával egy képet, amin az látható, hogy valaki egy nejlonzacskóba tankol.

„…van itt nálam egy olyan fotó, ahol nejlonzacskóba tankolták az üzemanyagot. Érdemes megnézni egyébként, mert egészen döbbenetes”

– mondta Hernádi, majd a sajtótájékoztató egy későbbi pontján, az ellátással kapcsolatos álhírekre reagálva azt mondta:

„Itt egy elrettentő példa.”

Majd felemelt egy képet, amit aztán körbeadott a sajtó megjelent képviselőinek. Az nyilvánvaló, hogy Hernádi Zsolt által bemutatott fotó biztosan nem Magyarországon és nem is mostanában készült.

Hernádi Zsolt kamufotóval illusztrálta a magyarok pániktankolását a csütörtöki Kormányinfón

Fotó: Telex

A Telex szerint a zacskós kép valójában 2019-ben, Mexikóban készült, és a Quintana Roo Hoy nevű újságban jelent meg először. A fotó tavaly nyáron amerikai tényellenőrző oldalakon is feltűnt, amikor egy ottani benzinvásárlási pánik apropóján kezdett el újra terjedni.

Forrás: Telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...miért kellett hazudjon ez a hernyódi ?
namihami
Tényleg itt lenne az ideje, hogy jóputyuli módra, a Viki is letiltsa az internetet. Azonnal megszűnnének az ilyen fideszes malőrök!
volvós
Zsoltika hogy áll a nemzetközi körözésed ügye ?? Reméljük a sitten fogod végezni...:-))))))))
ómió
Mert, ugye, "pániktankolás nincs is"! Pont, ahogy migráncs! Meg , ugye, nem is volt!? És a saját pánikkeltésetekre se emlékeztek már, efftársak!?
Katalina62
@namihami: akkor jól tudtam, hogy Hernádi Zsolt a Fidesz köreihez tartozik?
namihami
@Katalina62: Gondolod, hogy amennyiben nem elkötelezett lenne, akkor lehetne ebben a funkcióban? Még a portásfülkébe se léphetne be...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok