Kisebb tételekben, hosszabb időn át csaknem nyolcmillió forint értékű árut loptak dolgozók egy egri sajtraktárból, az ügyben öt ember ellen emelt vádat az Egri Járási Ügyészség – közölte a Heves megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Milliós tételben loptak sajtot egy egri sajtraktárból – ez lett a büntetésük

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint az elkövetés időszakában – 2018-ban és 2019-ben – ketten raktárosként dolgoztak az üzemben, amelynek nagykereskedelmi raktárában tejtermékek és húskészítmények átvételével, valamint kiadásával is foglalkoztak.

Az árukiadásról egyiküknek nyilvántartást kellett vezetnie egy számítógépes program segítségével. A többi vádlott feladata teherautósofőrként az áru eljuttatása volt a cég kiskereskedelmi partnereihez.

A vádirat szerint 2018 nyarán a raktárosok elhatározták, hogy az ellenőrzés részleges hiányosságait kihasználva ellopják a raktárkészlet egy részét, s azt saját zsebre értékesítik. Az éjszakai műszakokban a velük együttműködő sofőrök által kiszállított áru közé a raktárból további tételeket pakoltak, azokat a járművezetők "feketén" adtak el, majd a résztvevők osztoztak az extra bevételeken.

A raktárosok egyike mindezt úgy leplezte munkaadóik előtt, hogy a cég számítógépén egy általa beszerzett program segítségével meghamisította az előző műszak által már lezárt kiadási nyilvántartást, azt a látszatot keltve, hogy a többletárut a nappali műszakban adták ki. A bűncselekmény-sorozattal 7,7 millió forint kárt okoztak a vállalatnak.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A sajt egészséges és ők csupán szerették volna megőrizni! Bármilyen úton-módon.
jesz
óóóó...ez máshol is előfordul... csak még nem buktak le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.