Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait. 

"Magyarország biztonságát a NATO garantálja, amíg erős a NATO szövetség, addig Magyarország határain kívül tartható a háború. A tábornoknak is elmondtam: kormányváltás esetén nem megy magyar katona Ukrajnába, a magyar katonák az országon belül védik Magyarország biztonságát.”

Ezt írta a Facebook-oldalán Márki-Zay Péter a mai NATO-csúcs kapcsán. 

Márki-Zay: nem mennek magyar katonák Ukrajnába, ha kormányváltás lesz

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az ellenzék kormányfőjelöltje a posztban azt is írta, hogy fontos döntésekre készül a NATO, olyanokra, amelyek kulcsfontosságúak Magyarország békéje és biztonsága szempontjából.

„A NATO sem kíván katonákat küldeni, vagyis amikor mi a NATO szövetség erősítése mellett érvelünk, akkor a béke és biztonság garantálását akarjuk.”

A miniszterelnök-jelölt szerint a szomszédunkban zajló háború még világosabbá tette, hogy a választás tétje a Kelet vagy Nyugat, „a magyar Putyin vagy Európa”, a történelem rossz oldala vagy a történelem jó oldala közötti döntés.

Forrás: Telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
@Eladott Ország: A NATO, bolsiék seggfejkirálya, egy "védelmi szövetség"! Tagjai, ha bármelyiküket támadás érné, a megtámadott segítségére sietnek! Érted, faszfej!? Akkor, azt is értened kéne, hogy nem támadási szövetség! És nem ront rá nem NATO országra, még akkor se, ha az éppen NATO-n kívülivel háborúzik! És még akkor, se, ha az egyébként neki nem tetszik! Vágod? És még akkor se, ha azt egy Maki efftársad féle idióta a NATO mögé bújva így próbálja ránk hazudni és erőltetni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
Belül nincs mit védeni. Egyébként meg a drónokhoz se értenek. Összesen annyik mint a pinaször nagy területet lefed de a behatolástól nem véd.
Yoda69
@KisTehen: A moslek koaliciozas mennyivel szebb mint a fideSS birkazas? Nagyon egy szemszogbol latod a vilagot, jobb lenne ha tajekozodnal mashonnan is, nemcsak a Kossuth radiobol es a magyar "koz"tevebol.
@ómió: Bolsi, latom nem vetted az adast. Persze ekkorka IQ-szinttel ami beled szorult, nem is csodalom.
ómió
@Yoda69: Mid fáj, bolsiék elmebetege!? Nálad minden "adás"? Csak az agyad "hűlt helyére" hiába jön? Arra, azért, látom, még agy nélkül is képes vagy, hogy az elmebeteg tetves bolsiságodat másra próbáld hazudni! De előtte, ugye - már csak a "bolsi hitelesség" kedvéért is - "a szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat elénekelted már!?
Yoda69
@ómió: Bolsi! Faraszto a szoveged. Hanyjal ide valami ujat.
ómió
@Yoda69: Még mindig a tetves bolsiságod másrahazudásán rugózol, bolsiék gyagyása!? Ilyen súlyos a rohamod"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.