Allan Pease testbeszédszakértő és író 1991-ben találkozott először Vlagyimir Putyinnal, Szentpéterváron. A férfi azzal a céllal utazott a feleségével a volt Szovjetunióba, hogy kihasználják a piaci rést, és képzést tartsanak a volt kommunista országok politikusainak, hogyan váljanak „nyugatibb” vezetővé – írja a The Sun nyomán az Index.

Putyin beteg, vastagbélrákja lehet – megszólalt egykori oktatója

Gyorsan tanult, és hamar átvette, amiket tanítottam neki, és később láttam, hogy ugyanazokat a technikákat alkalmazza a televízióban

– mondta Allan Pease, aki megtanította Putyinnak a hatalmi pózokat, köztük az úgynevezett templomtoronypózt is, amelynél összeteszi a kezét, mintha templomtorony lenne, hátradől, és mosolyog, anélkül, hogy látszódna a foga.

Ez a testtartás magabiztosságot sugall, valamint azt, hogy az illető uralja az érzelmeit, még akkor is, ha egyébként idegesnek érzi magát. Ha valaki szándékosan használja egy találkozón vagy interjún, azzal magabiztosabbnak érzi magát.

Érdemes az ukrajnai invázió előtt készült felvételeket megnézni Putyinról, mindig így mutatkozik, olyat viszont sosem lehet róla látni, hogy keresztbe tenné a karját

– mondta a testbeszédszakértő, aki számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogyan kezelje az „orosz arckifejezést”, mivel az szovjet katonák nem mosolyoghattak. Ezt Putyinnak el kellett felejtenie.

Mondtam neki, ha nem oroszokkal akar üzletelni, akkor mosolyognia kell

– tette hozzá Allan Pease, aki szerint azok az emberek, akik hatalommal bírnak, úgy járnak, mintha félig menetelnének.

A férfi szerint Putyin abban hitt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmenekül Ukrajnából, és tárt karokkal fogadják az oroszokat. Putyin azonban sokat változott az elmúlt hónapban.

Sokat hízott, sok zsírt cipel. Oroszországi barátaim körében azt pletykálják, hogy vastagbélrákja van. Mindig odafigyelt az egészségére, de most egyértelműen látszik, hogy nem edz. Ráadásul a viselkedése és a testbeszéde is drasztikusan megváltozott, már nem tűnik olyan magabiztosnak

– mondta Allan Pease, aki szerint Putyin egyre paranoiásabb, igyekszik mindenkit távol tartani magától, amit a hosszú asztal is jelképez, amelynél fogadta többek között Orbán Viktort is.

A testbeszédszakértő szerint lelki vagy testi betegsége magyarázhatja Putyin elhamarkodott cselekedeteit Ukrajnában, ahol vélhetően minimális ellenállásra számított.

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.