Elég sok rossz dolgot hallunk manapság a hírekből. A koronavírus-járvány után most épp háború dúl a közvetlen szomszédunkban. Senkit nem biztatunk arra, hogy pánikba essen, de sok minden megeshet, így érdemes felkészülten állnunk mindig a krízishelyzetekre. Nézzük meg tehát, mi az, amit feltétlen érdemes otthon tartanunk. (x)

Ivóvíz

A lehető legfontosabb dolog, amiből sosem lehet elég otthon. Étel nélkül hetekig ellehetünk, azonban ivóvíz híján legfeljebb pár napig húzzuk. Érdemes tehát pár fólia ásványvizet elraktároznunk a kamránkban, sose tudjuk, mikor jöhet jól. Egy-egy ilyen üveges víz elég sokáig elállhat, azonban muszáj türtőztetni magunkat – tehát ha szomjasak vagyunk és minden rendben, akkor se ehhez nyúljunk.

Felkészülés krízishelyzetekre – mire lehet szükségünk?

Rizs, só és konzervek

Ha van vizünk és meg tudjuk oldani a melegítést, akkor a rizsen hónapokig elélhetünk bármilyen körülmények között – feltéve, ha van hozzá sónk. Ezen felül legfeljebb pár száraz élelmiszer jöhet jól, illetve az elengedhetetlen konzervek. Nem kell túlbonyolítani, hiszen egy babkonzerv például filléres dolog, így nagy mennyiségben beszerezhető – ellenben a mindenféle divatos főtt ételek konzerv változataival.

Elemlámpa, gyufa és gyertyák

Sosem árt, ha van kéznél működő lámpánk tartalék elemekkel. Egy kiváló megoldás, ha esetleg valamilyen napelemes konstrukciót beújítunk. Azonban ez tüzet csiholni édes kevés, ráadásul szobában nem feltétlen a legoptimálisabb világítást biztosítja. Erre viszont nagyszerűek a jó öreg viaszgyertyák, amikkel bármilyen áramszünetet átvészelhetünk. Ráadásul szinte bárhol kaphatóak még manapság is – akár az Alza oldaláról is rendelhetünk egy raklapra valót fillérekért.

Kötszerek, gyógyszerek

Bármilyen szituációban találhatjuk magunkat, amikor bizony jól jöhet, ha el tudunk látni egy sebet. Feltétlen érdemes tehát beszereznünk pár sebtapaszt, némi gézlapot és fáslit. Továbbá fertőtlenítőszer és lázcsillapító sem árt, ha van otthon – esetleg pluszban némi antibiotikum. Ezeknek amúgy is mindig kéznél kéne lennie, nem csak a krízishelyzetek esetén.

Partner tartalom (x)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Jó tanácsok. Kerskedelem felkészülni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.