Erre többek között a jegybank napokban publikált Inflációs jelentése is rávilágított.

Itt a bizonyíték, hogy mégis a magyar emberek fizetik a háború költségeit

Fotó: Sergei SUPINSKY / AFP

A Privátbankár foglalta össze, hogy Orbán Viktort az elmúlt napokban az uniós csúcsvezetők találkozóján is szembesítették azzal, hogy képtelen színt vallani, és a szövetségeivel továbbra sem akar megkérdőjelezhetetlenül egy platformra állni. 

Ehelyett a kormányfő és a külügyminiszter is rendre azt sugallja, hogy a nyugati szövetségesek részéről valós veszély lenne a háborúba való bekapcsolódás. Ebből a szempontból megítélés kérdése, hogy vicces vagy elszomorító módon a honvédelmi miniszter az elmúlt néhány héten tett nyilvános megszólalásai során arról beszélt, hogy a NATO nélkül nem tudjuk megvédeni az országot.

A cikk emlékeztet arra is, hogy az orosz invázió kapcsán van egy másik visszatérő panel, amely úgy szól, hogy a magyar kormány nem fogja hagyni, hogy a háború költségét a magyar családokkal fizettessék meg. Itt elsősorban arról van szó, hogy az elhibázott, és az oroszoktól túlságosan függővé tett magyar energiapolitika most komoly nehézségekkel néz szemben.

"Mindezt azonban egy hazugságba csomagolják, hiszen a tények azt mutatják, hogy a háború költségeit a magyaroknak is meg kell fizetni, mégha az áttételesen történik. A rezsiköltségek ugyan rögzítettek, így első körben a számlákban nem jelentkezik a megugró energiaárak díja, ám ez nem azt jelenti, hogy Orbán Viktor képes lenne a határon megállítani a drágulást. Csupán arról van szó, hogy az olcsóbb lakossági díjakat közösen, adók formájában fizetjük meg. Ezt jelzi, hogy már tavaly év végén is brutális tőkeemelésre volt szükség a drágulást benyelő szolgáltató, az MVM esetében, hiszen a veszteségek miatt 500 milliárd forintot kellett a cégbe tolni"

- áll a Privátbankár cikkében.

Forrás: privatbankar.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
„Tiszta ágyat és tiszta asszonyt
Álmodik s vígan fölkacag,
Kicsit több bért, egy jó tál ételt,
Foltatlan ruhát, tisztességet
S emberibb szavakat.”

/ Részlet Ady Endre: Álmodik a Nyomor című verséből/

Sokan elmondták, hogy ilyenkor, hó végén már apró sem igen található a ládafiában, a bankszámlájukon pedig hiába keresik a milliókat, ami a KSH szerint ott kellene, hogy legyen. Mit tehetnek: vagy a gyógyszereiket váltják ki, vagy esznek. Más lehetőség nincs. Csak az evésen tudnak spórolni, új ruha, cipő vásárlása elérhetetlen álom a számukra.

"Most is többen érkeztek kisgyermekekkel, szomorú látni a gyerekeket, akik pár éves korukra már megtanulták, hogy nincs. Talán hamarabb tudták ezt a szót, mint azt, hogy „apa”, vagy „anya”. Mosolyuk még őszinte, mert számukra ez a „természetes”, ebben nőnek fel. Számukra a legszebb ajándék, ha így hétvégén meleg ételhez juthatnak. Tudjuk, ez bizony nem mindig sikerül. Sokszor könnyes szemmel nézzük a kislányokat, kisfiúkat, összeszorul a szívünk a gondolattól, vajon milyen élet vár rájuk... „Tudja, minket csórókat semmibe sem vesznek, a Várból nem látszunk. Minket nem kell megvédeni, mi nem vagyunk magyar emberek?”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Aki még nem tudná, a háborút Putyin saját kezdeményezésére, saját akaratából robbantotta ki. Nem Amerika, nem a zsidó bankárok súgtak, még csak nem is ők provokáltak!
csipetke
@KisTehen: 13:00 ...és ki engedte ide a ruszki kémbankot? Nem a gazdád? Na akkor nála reklamálj a lóvé miatt is...
Németh István
Az emberek adópénzét kell megfogni ahhoz, hogy ne öntsük a tengerbe egy-két cseppként azt amiért izzadva, fáradságosan megdolgoztak! Ez bizony így van ! Csakhogy amikor a kormány hozzányúl a szociális adottságokhoz, ugye elveszi a rezsiköltség kedvezményt, elveszi a nyugdíjakat, az egekbe emeli a rezsiárakat, a közfogyasztású cikkek árát, hogy azt vigye a háború támogatására, mi több elveszi a gépkocsijaitokat kicsit szétlövöldözteti a házaitokat, aztán; kicsit meggyilkolásszák a családotokat akkor bizony a Magyar polgárok elsőrendű érdekévé válik a háborúban való részvétel! csak egy gond van !! > az állami vezetők hiába hadköteles korúak kimaradnak a buliból, ők itthon maradnak a biztonságos bunkerben! bizony! majd mész te- te hülye barom , ez takarod??? érted;;@Shikari: @csipetke: @Horizont: @CsipkeRózsa: mint fő-hülyék! ti nem csak a lovon űltők fordítva, hanem még fejjel lefele is ezért vagyok olyan ütődöttek! seggfej barmok!
ómió
@Shikari: Nézd el neki! Nem ritka az Istvánnál, annak ellenére se, hogy leginkább a nemzeti véleményt szokta megfogalmazni, hogy nem ismeri fel az övéit.
fergeteg
Márki-Zay egyeztetett a MÁVval,hogy Záhonyon keresztül menne a magyar élelmiszer és gyógyszer
és fegyver és lőszer.
De a MÁV nem tartotta titokban. Tehát Márkiék a hazaárulók.
driv3r
Amikor Orbán először kimondta, hogy "Ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát!"
Már akkor bizonyítva láttam, hogy az Orbán-kormány a magyar emberekkel fizetteti meg a háború árát (mert senki más nem magyarokkal fizettetné meg, csakis Orbán, a kisgömböc)
Ők persze, Orbán és a sleppje nem veszít semmit(!), sőt, tovább gazdagodnak(!), mi, magyar nép meg szopunk, mint a torkos borz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.