Szombat estétől visszatér a tél: havas eső, valamint elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és Északkelet-Magyarországon számottevő havazás is lehet – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Visszatér a tél, jelentős havazásra figyelmeztet a közútkezelő
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Azt írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a szombat éjszakai havazás nyomán vasárnap reggelre a friss hóréteg vastagsága a magasabban fekvő területeken – például az Alpokalján, a Mecsekben, a Börzsönyben, a Mátrában, a Bükkben – elérheti az 5 centimétert, az észak-dunántúli középhegységben pedig akár a 10 centimétert is.

Vasárnap délelőtt megszűnik a csapadék, de megélénkül az északnyugati szél, és hétfőre virradóra az ország szinte egész területén fagyni fog.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elrendelte, hogy szombattól a télies időjárású mérnökségek területén bevethetőknek kell lenniük a hóeltakarításhoz és a síkosságmentesítéshez szükséges gépeknek és személyzetnek.

A közútkezelő szakemberei a következő napokban ütemezetten fogják végezni a preventív és aktív síkosságmentesítést.

Arra kérik a havas területeken közlekedőket – főleg azokat, akik már lecserélték a téli gumijukat nyárira –, hogy még utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és a látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatánál, megyei diszpécserszolgálatainál vagy a www.utinform.hu oldalon.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem kell riogatni a közlekedőket, ott áll a vártán a Sanya bá meg a Vakondi, majd küldik az SMS-t szakszerűen, hogy üljenek át az utazók egy másik autóba, amiben még van benzin. Aztán legyenek türelemmel, ha határon túliak, jön majd Orbán, és ha kisminkelte magát az utazó, majd elszállítja őket.
simmering73
A közútkezelő ne figyelmeztessen, hanem tegye a dolgát.
jesz
nagyon jó! Kerti csapokat kinyitottam, a fák ezerrel virágzanak, viszont nem kell locsolni..
Aztán a hó és fagy után mi marad, az majd koranyárra kiderül..
Gazella
Lehet írni Budapest utcáin hó fedte parkoló autókra, hogy O1G!!!
Gazella
@jesz: sajnos... reméljük, hogy nem fagy el az a sok gyümölcsös...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.