Hogy lesznek-e megszorítások a választás után, arra a miniszterelnök azt felelte, hogy majd választás után néznek szembe ezzel, de előtte győzzenek.

A hvg.hu cikke szerint Orbán Viktor, miután feleségével, Lévai Anikóval leadta szavazatát, nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, amelyen a független média képviselői is kérdezhették a miniszterelnököt. 

Orbán szerint a háború és a béke a választás tétje

Orbán Viktor és Lévai Anikó már leadta a szavazatát

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A cikk szerint a kormányfő arról beszélt, furcsa a választás, mert az orosz-ukrán háború miatt a háború és béke kérdése is a kampány része. Mint mondta, ők, a Fidesz a béke pártján állnak, míg az ellenfeleik szerinte olyan döntéseket hoznának, amikkel belesodorhatják Magyarországot a háborúba, ezért arra kéri a választókat, hogy szavazzanak a békét és biztonságot garantáló pártokra. 

Az újságírók arra is rákérdeztek, hogy lesznek-e esetleg megszorítások a jellegi gazdasági válság és az egyre nagyobb infláció miatt. A cikk szerint Orbán a kérdést azzal ütötte el, hogy előbb győzzenek ők, aztán majd szembenéznek ezekkel a kérdésekkel is. 

Egy horvát újságíró kérdésére a miniszterelnök elmondta, ő győzelemre számít, mind a parlamenti választás, mind pedig a népszavazás tekintetében.

Újabb kérdésekre válaszolva a miniszterelnök kifejtette, őszerinte fair és egyenlő feltételek mellett zajlott a kampány, viszont a cikk szerint továbbra sem hajlandó nyíltan, a kamerák előtt elítélni Vlagyimir Putyint és az ukreajnai orosz agressziót. Azt mondta, Putyin nem indul a magyar választáson, így ezzel a kérdéssel nem kell foglalkozni, de hozzátette, Magyarország a NATO és az EU szdrvein keresztül elítélte az orosz lépéseket. Arra is rákérdeztek az újságírók, hogy nem tart-e a V4-es országokon belüli elszigetelődéstől a háborúval kapcsolatos magyar kormányzati álláspont miatt, erre azt felelte, hogy egy EU-s és NATO-tag ország nem tud elszigetelődni. 

A cikk szerint az utóbbi napokban felmerült választási csalásokkal kapcsolatban annyit mondott Orbán Viktor, hogy a választás után lesz dolguk a jogászoknak. 

Forrás: hvg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Így is van: O1G aki Putyin pincsije, aki hű szolgaként mindenben követi a háborús agresszor főnökét, vagy az ellenzék, aki elítéli az orosz agressziót!
Orbán = háború, Putyin, Oroszország
Márki-Zay = béke, Unió

Lehet választani!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Horizont: ma, 10:37 ♦ Lévai Anikó szétvert arca, az utcai harcos grazi kezelése előtt...
olkt.net/wp-content/uploads/2019/07/K%C3%A9pkiv%C3%A1g%C3%A1s-103.png
tudode
Mi van/lesz akkor amikor az a mérgezett egér, aki "békéről" merészel ketyegni, az, akinek miután SS módon még a saját harcostársait sem kímélte. első között arendvédelmisek SZOLGÁLATI NYUGDÍJÁT vette el, a rokkantnyugdíjasoktól a rokkantnyugdíjukat ellátássá minősítette, az öregségi nyugdíjasok a svájci indexálás helyett infláció követő emeléssel koldusbottal tartja, stb., stb.
.
---- "Orbán takarodj!" - Megkezdődött a rendvédelmisek tüntetése a Kosstuh téren
www.youtube.com/watch?v=k9rVcTY9AzQ&t=5s
------------------
.
Ráférne az országra egy kis nyugalom, béke attól, aki még az ukrán-orosz háborúság során is hülyére veszi a hiszékenyeket ezzel a béke manetrával, kárhoztatva az ellenzéket, azzal, hogy ha ötödszörre nem győzi le az országát, akkor háború lesz. abban a helyzetben, hogy március 7-én kormányhatározatot írt alá
.
------MAGYAR KÖZLÖNY 43. szám
MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA
2022. március 7., hétfő
IX. Határozatok Tára

"""A Kormány 1120/2022. (III. 7.) Korm. határozata az ukrajnai válsággal összefüggő csapatmozgásokról és egyes kapcsolódó feladatokról A Kormány, figyelemmel az Alaptörvény 47. cikkére, Magyarországnak az Egyesült Nemzetek Alapokmányából és az Észak-atlanti Szerződés Szervezetében (a továbbiakban: NATO), valamint az Európai Unióban betöltött tagságából fakadó kötelezettségeire, az Észak-atlanti Tanács PO(2022)0050. számú, 2022. február 16. napján meghozott és PO(2022)0085. számú, 2022. február 24. napján meghozott döntéseire, a szövetséges államok fegyveres erőinek az ukrajnai válsággal összefüggő csapatmozgásainak és egyéb feladatainak elősegítése érdekében"""
-------------------
.
Mi a tanulság ebből is, aki hazudik az lop is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.