Hogy lesznek-e megszorítások a választás után, arra a miniszterelnök azt felelte, hogy majd választás után néznek szembe ezzel, de előtte győzzenek.

A hvg.hu cikke szerint Orbán Viktor, miután feleségével, Lévai Anikóval leadta szavazatát, nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, amelyen a független média képviselői is kérdezhették a miniszterelnököt. 

Orbán szerint a háború és a béke a választás tétje

Orbán Viktor és Lévai Anikó már leadta a szavazatát

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A cikk szerint a kormányfő arról beszélt, furcsa a választás, mert az orosz-ukrán háború miatt a háború és béke kérdése is a kampány része. Mint mondta, ők, a Fidesz a béke pártján állnak, míg az ellenfeleik szerinte olyan döntéseket hoznának, amikkel belesodorhatják Magyarországot a háborúba, ezért arra kéri a választókat, hogy szavazzanak a békét és biztonságot garantáló pártokra. 

Az újságírók arra is rákérdeztek, hogy lesznek-e esetleg megszorítások a jellegi gazdasági válság és az egyre nagyobb infláció miatt. A cikk szerint Orbán a kérdést azzal ütötte el, hogy előbb győzzenek ők, aztán majd szembenéznek ezekkel a kérdésekkel is. 

Egy horvát újságíró kérdésére a miniszterelnök elmondta, ő győzelemre számít, mind a parlamenti választás, mind pedig a népszavazás tekintetében.

Újabb kérdésekre válaszolva a miniszterelnök kifejtette, őszerinte fair és egyenlő feltételek mellett zajlott a kampány, viszont a cikk szerint továbbra sem hajlandó nyíltan, a kamerák előtt elítélni Vlagyimir Putyint és az ukreajnai orosz agressziót. Azt mondta, Putyin nem indul a magyar választáson, így ezzel a kérdéssel nem kell foglalkozni, de hozzátette, Magyarország a NATO és az EU szdrvein keresztül elítélte az orosz lépéseket. Arra is rákérdeztek az újságírók, hogy nem tart-e a V4-es országokon belüli elszigetelődéstől a háborúval kapcsolatos magyar kormányzati álláspont miatt, erre azt felelte, hogy egy EU-s és NATO-tag ország nem tud elszigetelődni. 

A cikk szerint az utóbbi napokban felmerült választási csalásokkal kapcsolatban annyit mondott Orbán Viktor, hogy a választás után lesz dolguk a jogászoknak. 

Forrás: hvg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Így is van: O1G aki Putyin pincsije, aki hű szolgaként mindenben követi a háborús agresszor főnökét, vagy az ellenzék, aki elítéli az orosz agressziót!
Orbán = háború, Putyin, Oroszország
Márki-Zay = béke, Unió

Lehet választani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
És egyfolytában hazudik! Hiába szakította ketté ezt a kis országot, itt mindenki békét akar! Hiába erőlteti, hogy a választás tétje a háború és béke közötti választás, ez nem igaz! Ha nem a béke pártján állna az ellenzék, már rég kifüstölték volna orbánt az odujából! A kérdés sokkal összetettebb!
nepszava.us/marko-beata-nemzeti-dontes/
Emmersson71
"Orbánt kérdeztük, maradhat-e a rezsicsökkentés, a válasza: a választás után szembenéznek a kérdéssel"

Vagyis MEGSZORÍTÁS lenne, ha a kolostormalac maradna! Elvennék a rezsicsökkentést!

telex.hu/video/2022/04/03/valasztas-orban-viktor-szavazas-putyin-zelenszkij-rezsicsokkentes-fidesz
(érdemes nézni, mennyire feszült)
kissé felnőttem
te még az utolsó perceidben is hazudsz, vádaskodsz, egy jellemtelen trogerré fejlődtél. Miért nem lehetett NATO tag Ukrajna ???mert ti gáncsoltátok épp úgy mint az uniós szavazásoknál és még itt akarsz élni hát buj putykádhoz. ha még beenged egyáltalán.
Ftomi
Igaza van Orbánnak!

Háború és BÉKE között választunk ma!

Az Orbánra szavazók a HÁBORÚT választják, mert ez a hazudozó megalománnak semmi sem drága!

Főleg nem a TISZTESSÉGES MAGYAR EMBEREK élete!

Putyin már kinyilatkozta, hogy nem vagyunk szimpik neki, de hát egy ilyen "hintapolitikus" semmilyen józan ész érv nem hat rá!
Csak ha elzavarjuk!

Éljen a SZABAD MAGYARORSZÁG!

De, olyan ahol nem kell félnie senkinek, csak a tisztességtelen csaló, hazug EMBEREKNEK!

ISTEN ÁLDJA MAGYARORSZÁGOT!
lampa laz
Egy olyan tróger ne hirdessen békét aki 12 évig a saját népe ellen harcolt.
Pipás
Eddig háborúban volt az ország. Orbán mindig harcolt valaki/valami ellen, de legfőképpen saját népe ellen. Most már elég volt! Állítsuk meg hazánk további erkölcsi romlását!
Béla333
Így is van: O1G aki Putyin pincsije, aki hű szolgaként mindenben követi a háborús agresszor főnökét, vagy az ellenzék, aki elítéli az orosz agressziót!
Orbán = háború, Putyin, Oroszország
Márki-Zay = béke, Unió

Lehet választani!
lampa laz
@Horizont: Ez a mocskos nő lenne az utolsó a földön aki miatt szánalmat éreznék, rosszabb mint az ura.
Lepényleső
Eddigi vezetésével háborúztunk Brüsszel,a migránsok,az igazságszolgáltatás ellen stb.?
A béke megteremtését az akarja megteremteni aki eddig állandó harcba hívta a lakosságot?
Amikor lőnek barátai,fülét farkát képes behúzni,s ezt a gyávaságot stratégiai nyugalomnak nevezni?
csak úgy....
"Na most szépen felöltöztem, kisminkeltem magam (szarok a hószállingózásra), és elmegyek a szomszédban lakó barinőmmel szavazni MZP-re. És sok-sok egyéb mellett azért, mert KURVÁRA elegem van abból, hogy konzervatív, katolikus, vidéki lány létemre, akinek a felmenőit agyonnyomorítottták a komcsik, állandóan le vagyok baloldalizva, KOMCSIZVA, hazaárulózva, libsizve, sorosistázva, csak mert nem tetszik a lopás meg az arrogancia. Nem mintha baj lenne, ha bármelyik is lennék, de akkor is gyűlölködj már a jó édesanyádba, te hatalmi tébolyult. Kösz, hogy elmondhattam."
( Judit •hvg)
Eladott Ország
@Horizont: ma, 10:37 ♦ Lévai Anikó szétvert arca, az utcai harcos grazi kezelése előtt...
olkt.net/wp-content/uploads/2019/07/K%C3%A9pkiv%C3%A1g%C3%A1s-103.png
tudode
Mi van/lesz akkor amikor az a mérgezett egér, aki "békéről" merészel ketyegni, az, akinek miután SS módon még a saját harcostársait sem kímélte. első között arendvédelmisek SZOLGÁLATI NYUGDÍJÁT vette el, a rokkantnyugdíjasoktól a rokkantnyugdíjukat ellátássá minősítette, az öregségi nyugdíjasok a svájci indexálás helyett infláció követő emeléssel koldusbottal tartja, stb., stb.
.
---- "Orbán takarodj!" - Megkezdődött a rendvédelmisek tüntetése a Kosstuh téren
www.youtube.com/watch?v=k9rVcTY9AzQ&t=5s
------------------
.
Ráférne az országra egy kis nyugalom, béke attól, aki még az ukrán-orosz háborúság során is hülyére veszi a hiszékenyeket ezzel a béke manetrával, kárhoztatva az ellenzéket, azzal, hogy ha ötödszörre nem győzi le az országát, akkor háború lesz. abban a helyzetben, hogy március 7-én kormányhatározatot írt alá
.
------MAGYAR KÖZLÖNY 43. szám
MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA
2022. március 7., hétfő
IX. Határozatok Tára

"""A Kormány 1120/2022. (III. 7.) Korm. határozata az ukrajnai válsággal összefüggő csapatmozgásokról és egyes kapcsolódó feladatokról A Kormány, figyelemmel az Alaptörvény 47. cikkére, Magyarországnak az Egyesült Nemzetek Alapokmányából és az Észak-atlanti Szerződés Szervezetében (a továbbiakban: NATO), valamint az Európai Unióban betöltött tagságából fakadó kötelezettségeire, az Észak-atlanti Tanács PO(2022)0050. számú, 2022. február 16. napján meghozott és PO(2022)0085. számú, 2022. február 24. napján meghozott döntéseire, a szövetséges államok fegyveres erőinek az ukrajnai válsággal összefüggő csapatmozgásainak és egyéb feladatainak elősegítése érdekében"""
-------------------
.
Mi a tanulság ebből is, aki hazudik az lop is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.