Négy évvel ezelőtt is hosszú órákat kellett sorban állni, ám most viszonylag gyorsan lement az első roham, mivel sokkal több a szavazófülke. Angliában összesen két helyen lehet szavazni, egész Nagy-Britanniában pedig összesen 3 helyszín várja az ott élő, de magyarországi lakcímmel rendelkező választókat.

A Telex cikke szerint az országgyűlési választás londoni helyszínénél (fulham-i ILEC konferenciaközpont) már napfelkelte előtt több száz szavazó várta a reggel hat órai urnanyitást, sőt, volt olyan szavazó, aki már hajnali negyed ötkor megkezdte a sorban állást. A cikk szerint sokan azért mentek már olyan korán szavazni, mert később még többen lesznek. 

Londonban már urnanyitáskor 200 méteres sor volt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Négy évvel ezelőtt több órán keresztül kellett várniuk az esőben azoknak, akik Londonban szavaztak (akkor egy másik helyszínen zajlott a voksolás a brit fővárosban).

A cikk szerint a reggel hatos urnanyitásra már nagyjából 200 méteres volt a sor, de elég gyorsan haladtak: aki beállt a sor végére, az körülbelül 10 perc múlva már a szavazófülkéknél volt. Reggel hat után nagyjából 40 perccel pedig meg is szűnt a sor, mert a négy évvel ezelőtti 10-15 szavazófülke helyett idén 50 áll rendelkezésre Londonban.

Forrás: telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Bizony Viktor, ez nem túl biztató hír neked!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.