Az Agroinform.hu értesülései szerint a benzin 14 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolajért pedig bruttó 35 forinttal kér kevesebbet a nagykereskedő. Ez nem érint a kiskereskedelmi árakat, ahol a hatósági árak május 15-ig vannak érvényben.

A portál kiemelte, a hatósági üzemanyag árak miatt ez a hagyományos benzin és gázolaj kiskereskedelmi árában ez nem lesz érzékelhető. A piaci árú gázolaj ára és a prémium üzemanyagárak szintén csökkenni fognak, írja a holtankoljak.hu. Az ársapka nélkül szerdán a hazai kutakon a 95-ös benzin 576 Ft/liter, a gázolaj pedig 651 Ft/liter lesz.

Szerdára máris benzinár-változás várható

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Közben az MTI információi szerint az amerikai kormány felszabadítja a stratégiai kőolajtartalék egy részét, hogy így csökkentse a benzinárakat.

Közleményében a Fehér Ház "példa nélküli lépésnek" nevezte a napi egymillió hordónyi mennyiség felszabadítását, amely hat hónapig lesz érvényben.

A lap tudósítása szerint a Brent-nyersolaj hordónkénti ára, amelyet világszerte a kőolajár egyik mérőszámának tekintenek, majdnem öt százalékponttal 106 dollárra csökkent, miután a fenti amerikai kormányzati tervek először napvilágot láttak.

Forrás: Blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ma látom, hogy az osan totemoszlopán 650.Ft egy lityi 98-as. A 95 ös csak 480...

Ez a 650 Ft meglepett..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.