18 fok is lehet kedden, szerdára pedig 21 fokot is jósol a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden az ország északi felén erősen felhős lesz az ég, és az északi határ mentén – valamint az Észak-Alföld északi peremén – helyenként gyenge eső, zápor is előfordulhat. Délen ezzel szemben a közepesen vagy gyengén felhős ég mellett több órára kisüt a nap.

Északkeleten eső és viharos szél, délen napsütés várható

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Napközben az Északi-középhegység térségében és az északkeleti harmadban megerősödik, akár viharossá is fokozódhat a nyugati, délnyugati szél, általában 55-65 km/h-s ( magasabban fekvő területeken > 70 km/h-s) széllökések valószínűek. Az esti órákra mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 12 és 18 fok között várható, de az Északi-középhegység térségében kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

A keddi éjszaka első felében még erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, majd szerda hajnaltájt csökkenni kezd a felhőzet, nagy területen kiderül az ég. Főleg az ország északi, északnyugati részén lehet helyenként eső. A déli, délnyugati szél csak néhol élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul.

Szerdán északon, északkeleten is szakadozik, csökken a felhőzet. Az ország nagy részén napos idő lesz a jellemző. A délutáni, esti óráktól délnyugat felől ismét növekszik, vastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de az északi, északkeleti megyékben helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, illetve késő estétől néhol már a délnyugati tájakon. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a déli, délnyugati szél. A csúcsérték 16 és 21 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.