Figyelmeztetnek, hogy többé ne történhessen hasonló baleset.

Közzétette a MÁV, hogy mi okozta a keddi mindszenti vonattragédiátMTI/Rosta Tibor

Ahogy arról mi is hírt adtunk, kedden tragikus baleset történt Mindszenten: egy kisteherautó és a vonat ütközött össze, majd a vonat az árokba borult. A balesetben öt férfi a helyszínen életét vesztette, a mentők két férfit súlyos sérülésekkel – fej- és végtagsérülésekkel – kórházba szállítottak. A vonaton 11 utas szenvedett jellemzően zúzódásokat. 

Most a MÁV még több információt tett közzé az esetről. A legutóbbi vonatkozó Facebook-posztból kiderül, mi okozta a tragédiát.

A mindszenti Déli úti vasúti átjáróban jól működött a biztosítóberendezés. A tilos jelzés ellenére ma reggel egy kisteherautó hajtott a vonat elé, a teherautó utasai közül többen meghaltak. A motorkocsi kisiklott és felborult. A vonaton 12 utas tartózkodott, mindannyian megsérültek.

Azaz: a kisteherautó sofőrje volt figyelmetlen, illetve nem vette figyelembe a közúti közlekedés szabályait. Éppen ezért a vasúttársaság emlékeztetett:

Kérjük, mindenki tartsa be a KRESZ szabályait és közlekedjen körültekintően!

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
Tessék odatenni még egy-egy félsorompót is, akkor talán hatásosabb!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Én is kíváncsi volnék hogy a sokkal nehezebb kismozdongy hogyan ugrott le a sínekről (!!!) , ugyanis elvileg a kisteherautót simán arrébb kellett volna pöckölnie- totálkárral.
Dr. Proktor
@Gauntlet: Interpici volt, az nem igazán nehézvasúti jármű...
Apropó, van pár veszélyes vasúti átjáró, ahol a MÁV nem csinál semmit a biztonságért, például otthagyja a rég felszámolt sorompóőr házikóját az átjáró mellett, nehogy rendesen beláthassuk a pályát!
rokker33
@Gauntlet: miért kellene egy minimum 3.5 tonnás,de akár 7 tonnás vagyis 7000 kg os járművet csak úgy arrébb tolnis? Csak két vasdarabon guruló szerelvény és ha nagy sebességgel csalódik egy több tonnás tárgynak, akkor általában ez lesz a vége! @C_3PO: Tudod a fél sorompó se mindig megoldás,! Aki barom és nem tud várni 2 percet az azon is átfog menni!Gondolom úgy voltak vele, hogy még átférünk...Hát nem fértek át! Az életükkel fizettek!Megéri nem?
Dr. Proktor
@rokker33: Egy volt osztálytársam azért halt meg egy vasúti átjárónál, mert szemébe sütött szemből a nap és nem látta a halovány piros fényjelzést, valamint a környező vasúti létesítményektől nem látta be a pályát! Ebből okulva vezettem be a ledes fényjelzőket, nem volt könnyű mert nagy volt az ellenállás, amiket sűrű ködben és szembe fényben is jól lehet látni..
rokker33
@Dr. Proktor: A KRESZT be KELL tartani A fényjelzéssel ellátott vasúti átjárót alacsony sebességgel a látási viszonyoknak megfelelően KELL megközelíteni és áthaladni rajta! Sokan sajnos türelmetlenek nagy sebességgel mennek és sokan még a piros jelzésen is átmennek,mert nem tudnak 2 percet várni! Nekem is vonatbalesetben halt meg nem egy ismerősöm!
rokker33
@Dr. Proktor: 14 éve van jogositványom, de nem érzem úgy, hogy erősebb lennék a vonatnál! Inkább megállok,ha nem látom rendesen a fényjelzést az életem többet ér, mint az a 20=30 másodperc !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.