Sorban mondják le az európai foglalásaikat a turisták az orosz–ukrán háború miatt: az ágazat két éven belül a második komoly válságot éli meg.

Hatalmas pofon a magyar gazdaságnak – ismét válságban az egyik szektor
Kép: Pixabay

Az év nagyon jól kezdődött, majd szó szerint az első rakéták kilövésétől kezdve radikális visszaesést látunk – mondta a Horvát Kereskedelmi Kamara Családi Turisztikai Egyesületének elnöke.

Hozzánk áprilisra és májusra is sok foglalás érkezett, de áprilisra már mindent töröltek, és minden napról napra változni

– tette hozzá Martina Nimac Kalcina, aki szerint a legtöbben az Amerikai Egyesült Államokból, Csehországból és Szlovákiából mondták le dalmáciai útjukat. Ezzel együtt a helyzet azért nem olyan katasztrofális, mint amilyen a koronavírus-járvány miatt volt.

Hasonlóan nyilatkozott az InfoRádiónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője is.

Február 24. hirtelen megállást jelentett, főleg a beutazásoknál. Ami a kiutazásokat illeti, Oroszország közkedvelt célpontjaira, különös tekintettel Moszkvára vagy Szentpétervárra, esetleg a kettő kombinációjára induló utakat egyelőre lemondták, de azt tapasztaljuk, hogy a nyugatra történő utazásokat nem érinti különösebben a háború, az utazási kedv töretlen, sőt a Covid miatti időszak után talán még fokozottabb is, mint előtte volt

– fogalmazott Bakó Balázs. Hozzátette, a beutazást Magyarország esetében jellemzően két vendégkör mondja le a háborúra hivatkozva.

Főleg az Ázsiából és az USA-ból történő beutazásokra van hatással a háború. Onnan nézve egész Európa vagy bizonyos részei egy nagyobb ország méretét adják, egyesek fejében felmerült az, hogy szomszédos országokról van szó, noha itt a határ azért nagyon sokat jelent.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége abban bízik, hogy a háború hamarosan véget ér, mert abban az esetben a turizmus, mint általában az ilyen helyzetekben, újra nagyon gyorsan megélénkül

– mondta Bakó Balázs, a szervezet szóvivője.

Forrás: Infostart
Fotó: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
üres stadionok,szállodák és fejek országa! a csuti vasút is aluszik, szendereg a robogás...,orbán bácsi üres játszóteret csinált az országból...
csak úgy....
@RonaGyuri: ha már szobrot nem állítanak neki, legalább viaszból maradjon egy orbán viktor.. :) 3,1 milliárd, szinte ingyen.
Lepényleső
...tehát újabb tíz,százmilliárdok a bán leányának közpénzből,
érezze a törődést amíg királynő nem lesz a hercegnőből?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.