A vád szerint egy 28 éves férfi tavaly nyáron a villamoson kifigyelt, majd hazáig követett egy nőt, akit ezután megpróbált megerőszakolni. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen és kóros elmeállapota miatt a kényszergyógykezelése elrendelését indítványozta.

Villamoson kifigyelte, követte, majd meg akarta erőszakolni a nőt: az ügyészség kényszergyógykezelést indítványoz

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 11-én kora reggel a 4-6-os villamos vonalán, a Széll Kálmán tér felé közlekedő villamoson utazott. A Blaha Lujza téren a villamosra felszállt a sértett és annak testvére, akikre a vádlott felfigyelt, majd őket ezután végig szemmel tartotta, így azt is észlelte, hogy a sértett az út során többször elaludt – írják az ügyészség honlapján.

A Széll Kálmán téri végállomáson mindannyian leszálltak a villamosról, a vádlott azonban továbbra is figyelte a két nőt. A sértett és testvére itt szétvált, majd a sértett gyalog, egyedül indult tovább, a vádlott pedig követni kezdte őt. A vádlott kezdetben pár lépés távolságra haladt a sértett mögött, majd egy idő után megszólította a nőt és beszélgetést kezdeményezett vele.

Amikor a sértett hazaért, a lakóház bejárati kapujához lépett és elköszönt a vádlottól. Ekkor a férfi hirtelen a falhoz szorította és fogdosni kezdte a nőt. A sértett rákiáltott, hogy hagyja abban és szabadulni is próbált a vádlott fogásából, ami sikerült neki, ekkor gyorsan beszaladt a társasház kapuján, a vádlott azonban ide is követte. A férfi a társasház előterében ismét rátámadt a nőre, nekilökte a falon elhelyezett levélládáknak és erőszakoskodni kezdett vele. A dulakodás során mindketten a földre kerültek, ahol a vádlott tovább erőszakoskodott a folyamatosan ellenkező nővel, aki mindeközben hangosan kiabált. A társasházban lakó egyik férfi meghallotta a sértett kiabálását és a segítségére kelt, a vádlottat elzavarta, valamint értesítette a rendőrséget.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben szexuális erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető.

Erre figyelemmel, a törvény kötelező rendelkezése alapján az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat mentse fel, és rendelje el a kényszergyógykezelését. A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

A kényszergyógykezelés a társadalom védelme és a terhelt gyógyítása érdekében, egy határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: ugyeszseg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Néhány évig tartó kényszergyógykezelés?... Ami után újra rászabadítják az emberekre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.