A hatályos törvények szerint lett volna lehetősége az ellenzéki pártszövetségnek arra, hogy eljusson a közmédia nézőihez is, politikai reklámokkal. Nem éltek vele.

Több, mint egy órányi ingyenes reklámideje volt az ellenzéknek a közmédiában, mégsem éltek vele

Fotó: 123RF.com

Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt csütörtök estére meghívást kapott a közmédiába, az M1 tévécsatorna és a hirado.hu közös hírháttér műsorába. Ahogy azt Márki-Zay megjegyezte:

“Egy elbukott választásra volt szükség ahhoz, hogy több mint 5 percre behívjanak a köztévébe... Élő műsorban minden alkalmat megragadtam eddig is, hogy azoknak is elmondhassuk az igazságot, akikhez csak a propaganda jut el.

Márki-Zay Péter március 6-án azon a tüntetésen, ahol az ellenzéki politikusok felszólaltak a magyar közmédia által terjesztett orosz propaganda ellen, úgy fogalmazott:

„Nincs szabad választás, ahol agymosás folyik 12 éve, ahová nem engedik be az ellenzéket a közmédiába”.

Az ellenzéki politikusok valóban aránytalanul keveset szerepelhetnek a közmédiában, emiatt rendszeresen bírálják is az idén 130 milliárd forintnyi közpénzből működő MTVA-t.

Egy dologról azonban nem beszéltek az ellenzéki politikusok:

a törvény szerint volt több mint egy órányi, ingyenes reklámidejük a közmédiában, amelyet veszni hagytak.

Ugyanis a Duna TV-n és a Kossuth Rádión összesen 78 perc 20 másodpercnyi ideje volt minden pártlistát állító pártnak és pártszövetségnek, hogy politikai hirdetést sugározzon. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összesítése szerint ezt a lehetőséget az egyesült ellenzék nem használta ki.

Az ellenzéki együttműködés reklámmentessége a közmédiában azért is érdekes, mert 2018-ban még nem tartózkodtak attól, hogy ezen ingyenes formában is megtalálják a választópolgárokat.

Az NMHH kérdésünkre megerősítette, hogy az ellenzék semmilyen politikai reklámot nem tett közzé az országgyűlési választással kapcsolatosan, az országos népszavazással kapcsolatban pedig senki nem adott közzé reklámot az erre jogosult csatornákon.

Forrás: Lakmusz.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És ezt az egy egész órát a független magyar médium hajnali 1/2 3 és 1/2 4 között biztosította (volna).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Gyurka80: 23.11:. Te meg fideszes.
És, ha választani kell, akkor inkább mégis a hülyét választom. Az legalább nem fideszes.
Gyurka80
@namihami: Nem kell választanod AZ vagy!
namihami
@Gyurka80: 13.07: Azt írtam. Inkább hülye, mint fideszes!
Gyurka80
@namihami: Én meg azt nem kell választanod, kapisgálod?
Medvepapa
@Kanji: Megértem felháborodásodat. Igazad is van. De mert ezt is " elkúrtuk " most megint ihatjuk a levét 4 éven keresztül. Remélem csak 4 év.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.