A megemlékezést a Margitszigeti Nagyréten, a Víztorony közelében tartották, ez a környék mindig is kedves volt az egykori aktivista számára – írja az Index.hu.

Elbúcsúztatták Homonnay Gergelyt
Fotó: Homonnay Gergely író, újságíró a DK Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényén a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Beszédet mondtak a hozzá legközelebb álló barátok, ismerősök, köztük Iványi Gábor, a Magyarországi Evangélikus Közösség elnöke, Perintfalvi Rita teológus, író, egyetemi tanár és könyvei szerkesztője, Haulitus Anikó. Hamvait a búcsúztatás után, szűk családi körben szórták szét.

Homonnay Gergelyre egy római privát klub törökfürdőjében talált rá a szórakozóhely egyik alkalmazottja január 1-jén. A magyar író még életben volt, amikor kihívták a mentőket, igaz, nehezen lélegzett, és nem volt eszméleténél. Újraéleszteni már nem sikerült.

Az olasz rendőrség nyomoz az ügyben, és úgy tudni, külsérelmi nyom nem volt a testén, ám találtak mellette egy csomagot, amelyben kokain és GHB, vagy közismertebb nevén partidrog („Gina”) lehetett. Később az olasz ügyészség is bekapcsolódott a nyomozásba, mert Luca Guerzoni ügyész nem tartotta kizártnak, hogy más vezetett a 46 éves író halálához, amelyet homály fed, ezért megnyitotta az ügyet.

Homonnay Gergelyről köztudott, hogy ellenzéki aktivista, valamint az lmbtq-mozgalom támogatójaként Orbán Viktor nagy kritikusa volt.

A barátai szerint Homonnayt követték, sőt megfenyegették, az író pedig féltette az életét. Homonnayt nem sokkal a halála előtt egy másik férfi társaságában látták, akinek azóta nyoma veszett.

Forrás: Index

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.