Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktornak üzentek Vidnyánszky fesztiválján. Oskaras Koršunovas rendező a MITEM fesztiválon mutatta be darabját, amelynek a végén provokatív kérdést szegezett a magyar miniszterelnöknek.

Itt a videó az Orbánt kritizáló performanszról
Fotó: Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója beszédet mond a VIII. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó hivatalos megnyitóján a Nemzeti Színház előtt 2022. április 20-án. MTI/Kovács Tamás

Európa egyik legelismertebb színházi rendezője, a litván Oskaras Koršunovas Delhi tánc című előadásának a végén a színészek nem hajoltak meg a közönség előtt, helyette újra meg újra felálltak és összeestek, mint akiket golyó talált el, míg végül végleg a földön maradtak – írja a hvg.hu.

Mindeközben a háttérben az Orbán, are you sure? Hungary 1956 – Ukraine 2022 piros felirattal üzentek Orbán Viktornak, és az 56-os magyar, valamint a jelenlegi ukrán helyzetet ábrázoló képeket vetítetettek ki.

A Vilniusi Városi Színház előadásvégi akciójára a Nemzeti Színházban került sor.

Az Orbán Viktort kritizáló performanszból szerdán napközben maga a rendező is posztolt egy videorészletet, és a videó alatt beszámolt az akció által kiváltott reakciókról is.

Koršunovas szerint a teremben szinte robbanásig feszült lett a helyzet, néhány ember azonnal tapsolni kezdett, mások kirohantak, voltak, akik ülve kivárták az előadás végét, akadtak olyanok is, akik előbb kimentek a teremből, majd visszaszivárogtak, és volt, hogy a párok egyik tagja bent maradt, a másik tag pedig nem bírta, és otthagyta a látottakat.

Forrás: hvg

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
vén buzi vinnyánszky vinnyogott egy nagyot ???
namihami
@Maccska: Mert az agyával (annak hiányában) nem tudott!
csak úgy....
@Maccska: az menekülés volt a félelmetes és gyötrö valóság elöl és nem vélemény!
Bogatir
Nem kell orbánistának lenni ahhoz hogy az ember viszolyogjon Zelenszkíjtől és az ukrán fsisztáktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.