A szakszervezeteknek meg kell újulniuk, mert a következő időszakban erős, szervezett, a politikai pártokkal partneri kapcsolatban álló munkavállalói érdekképviseletekre van szükség – hangzott el a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) majálisán vasárnap Budapesten.

A Városligetben tartott eseményen Zlati Róbert, a MASZSZ nemrégiben megválasztott új elnöke az MTI szerint azt mondta, a szakszervezeti mozgalomnak önvizsgálatot kell tartania az elvégzett munka és annak eredménye alapján.

"Nézzünk tükörbe!" – kérte a szövetség elnöke, aki arra a kérdésre kereste a választ, hogy jó munkát végeznek-e, ha folyamatosan kevesebb vagy éppen csak stagnál a szakszervezeti tagok száma.

Úgy vélte, a helyzet változtatása érdekében új stílust, új módszert, új utat kell választaniuk, hogy mindenkinek érthető és a fiatalok számára is vonzó mozgalommá váljanak.

Közölte, a szakszervezetek a demokrácia, főként a munkahelyi demokrácia letéteményesesei.

Ezért Zlati Róbert szerint a szakszervezeteknek nem elég csak a munkahelyeken támaszt nyújtaniuk a hozzájuk fordulóknak, hanem továbbra is vállalniuk kell a nyílt politizálást, amikor ezt a tagjaik érdeke megkívánja.

Mindehhez pedig a szakszervezeteknek partnereket kell keresniük a pártok között – tette hozzá.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője is arra mutatott rá, hogy erős, harcos szakszervezetekre van szükség, mert szerinte a Fidesz-KDNP kormány meghátrál, ha erőt mutatnak vele szemben.

Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője pedig közölte:

egy olyan szociáldemokrata pártnak, mint amit képvisel, "kutya kötelessége", hogy természetes szövetségese legyen a szakszervezeteknek.

Forrás: mti.hu, Mfor.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Bolsisodniuk kéne? Elég, ha a PDSZ-re néznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.