Nem hogy kevesebbet, februárban egyazon időszak piaci szintjénél még 30 százalékkal többet is kértek tőlünk a fűtőanyagért az oroszok – szűrhető le a KSH friss kimutatásából.

Az oroszok kőkeményen bevasalják a méregdrága gáz tőzsdei árát Magyarországon

Fotó: pixabay.com

Februárban is szinte pontosan a két hónappal korábbi tőzsdei, amúgy rekorszintű árat fizette a magyar állam az orosz gázért – számította ki a Népszava a KSH most frissített külkereskedelmi adatbázisa alapján. Eszerint a lakossági gáz beszerzésével foglalkozó, állami MVM ezer köbméterenként mintegy 1179 eurót fizethetett az oroszoknak a fűtőanyagért.

Két hónappal korábban, vagyis decemberben az Európában irányadó, Ttf-nek nevezett holland gáztőzsde átlagára pedig 1175 dollárra rúgott. Vagyis a - Népszava által immár ötödik hónapja közölt – árarányokból egyre bizonyosabbnak tűnik: az oroszok két hónapos csúszással, de teljes egészében bevasalják rajtunk a tőzsdei gázárat. (a Népszava számítása szerint az elmúlt négy év átlagában az oroszok 6,6 százalékkal még meg is fejelték a két hónappal korábbi tőzsdei szintet.)

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orban pedig kegyetlenul atbaszta a magyar nepet. A rezsicsokkentett gaz es az oroszoktol vett gaz ar kulbseget, azaz 2 ezer milliard forintot eves szinten a koltsegvetesbol vonja ki, az a magyar adofizetok zsebebol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Yoda69: A rezsicsökkentés igenis van és jó, az árak 10 év alatt nem változtak.Csak az idióták szopják be a libsik hazugságait, hogy kb 1 évig a VILÁGPIACI ár felett fizettünk. A hülyék nem tudják NEM világpiaci árat kell fizetni, egyéb költségek is vannak pl szállítás. Szóval nagy hülye vagy, jobb lenne, ha az eurostadt adatait nézegetnéd a dk iroda helyett!
Gyurka80
@kereső: Lásd Yoda69-nak írt választ neked is szól idióta!
Dr. Proktor
Drágább a gáz - több a jutalék!
Pont mint ahogy a mondásban: "azért kell emelni a bérüket, hogy ne legyenek korrumpálhatók!" Persze, a százalék ott is marad és emelkedik...
Dr. Proktor
@Gyurka80: Csak egy idióta gondolhatja azt, hogy a rezsicsökkentés a kormány ajándéka és az jó!
Egy a pénztárca...
Gyurka80
@Dr. Proktor: Csak egy barom gondolja, hogy valaki azt hiszi a kormány ajándéka, a kormánynak nincs pénze az a mienk.De ha jól kormányoz (nem úgy ahogy böszmeferi csődbe vitte az országot!) akkor telik erre is.
Gyurka80
@Dr. Proktor: Mi van idióta megkukultál, rájöttél nincs igazad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.