A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Balassagyarmati Járásbíróságon azzal a 40 éves nővel szemben, aki egy társkereső oldalon megismert 81 éves férfitól 400.000 forintot csalt ki.

400 ezer forintot csalt ki a 81 éves férfitól a 40 éves nő társkeresőn

Fotó: pixabay.com

A 40 éves nő a 81 éves férfival egy társkereső oldalon vette fel a kapcsolatot. Egyre több üzenetet váltottak egymással, és miután a nő megtudta, hogy partnere egy idősebb férfi, fokozatosan egyre szorosabb, bizalmi kapcsolatot épített ki vele – olvasható az ügyészség honlapján.

Kihasználva a férfi idős korát és iránta érzett szimpátiáját azt a látszatot keltette, hogy nehéz anyagi körülmények közt él és lakhatási problémái vannak, ezért pénzt kért „kölcsön”. A férfi a megtévesztés hatására 2021 augusztusában segítőkészen 400.000 forintot adott fel postai utalványon a nőnek, aki a pénz felvétele után minden kapcsolatot megszakított a férfival, elérhetetlenné vált.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádlottal szemben csalás bűntette miatt emelt vádat. Mivel a kárt a nő a nyomozás során elrendelt közvetítői eljárás keretében teljes körűen megtérítette, a büntetés korlátlan enyhítésére van lehetőség, ezért az ügyészség vádiratában szabadságvesztés helyett pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Ügyészség

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.