Teljes körű menedékjogot kapott az Egyesült Államokban Bukta Béla, Varga Mihály jelenlegi pénzügyminiszter egykori tanácsadója – tudta meg a hvg.hu.

1989 óta nem történt ilyen: politikai menedékjogot kapott egy magyar az Egyesült Államokban

Fotó: pixabay.com

Bukta ellen hamis tanúzás miatt Magyarországon korábban elfogatóparancsot adtak ki. Évekkel ezelőtt kémkedéssel is vádolták, de abban az ügyben felmentették. Bukta szerint az, hogy menedékjogot kapott, "súlyos üzenet" az Egyesült Államok részéről Magyarországnak.

“Teljes körű menedékjogot kaptam az Egyesült Államokban a magyar igazságszolgáltatási rendszer jogtalan üldöztetései miatt. Az ügyeket évekig vizsgálták az amerikai hatóságok, több minisztérium bevonásával. Ez most zárult le véglegesen”

– nyilatkozta a hvg.hu-nak Bukta Béla. Mint azt lapunknak mondta, szerinte ez “súlyos üzenet az Egyesült Államok részéről a magyar jogállamiság ügyében, és 1989 óta egyedülálló”.

Bukta állítása szerint 1989 óta ez az első eset, hogy az Egyesült Államok menedékjogot ad a magyar bíróságok, hatóságok jogtalan üldöztetése miatt.

“Magyarország ma már nem egy jogállam, hanem egy olyan ország, ami tisztességtelen, koholt, hazug eljárásokat folytat, és koholt vádak alapján bebörtönzi az embereket. Koholt nyugati kémkedési ügyek miatt engem és több más embert sok éve üldöznek Magyarországon a hatóságok. Ezek az ügyek úgy valósultak meg, hogy eredeti kémkedési ügyet több ügyre választották szét, más ügyszámokon, más megnevezésekkel, és azokat a mai napig folytatják”

– magyarázta a hvg.hu-nak a férfi.

A 2006–2007-ben Varga Mihály jelenlegi nemzetgazdasági miniszter politikai és gazdasági tanácsadójaként dolgozó Bukta még 2019-ben hagyta el Magyarországot, és az Egyesült Államokban kért politikai menedékjogot. Bukta azután ment külföldre, hogy a bíróság felmentette egy olyan kémügyben, amelynek középpontjában egy “Birodalom” nevű titokzatos társaság állt. A rendőrség egyebek mellett azzal gyanúsította meg a “Birodalmat”, hogy 2008-ban Maxin Norbert megbízásából Bukta az amerikai nagykövetség egyik fedésben dolgozó hírszerző tisztjének bizalmas minősítésű honvédségi dokumentumot adott át, konkrétan a honvédség tízéves védelmi tervét. De a kémügyben olyan vádak is szerepeltek, miszerint Bukta 2010 nyarán a MÁV, a Malév, a BKV adósságállományát tárta fel a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációvezetőjének, Irina Ivascsenkónak.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
A bukta nem kelt meg, kidobták, szar volt az élesztő! Magyarul, szar hazaáruló volt és az is marad! Ezt bizonyítja be az usa bíróság, mert "fedést" biztosít az usa magyarországi kémszervezete részére, amelyik mára már tisztességesen beolvadt a minisztériumokba, főhatóságokba! Erről szól a nóta! ez a menedékjog háttere! Ezek az amerikaiak teljesen hülyének nézik az embereket! Ezért van az, hogy ők az egyre hülyébbek!
ómió
Ha dupla buktáról van szó, nem csoda!
Aki Én
@Maccska: @Németh István: @ómió: Ez a rész megvan?:

,,Varga Mihály jelenlegi pénzügyminiszter egykori tanácsadója"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.