A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) évek óta rengeteg közpénzt kap, azonban sem a hírekben, sem a szövetség honlapján nem szerepelt az általa rendezett 2022-es Európa-bajnokság ára.

Az Átlátszó.hu most közérdekű adatigényléssel derítette ki, hogy majdnem bruttó 2 milliárd forint közpénzt adott az állam az eseményre. 

2 milliárd forint állami pénzt kapott Németh Szilárd birkózó Eb-je

Muszukajev Iszmail Európa-bajnok birkózó (k), miután jutalmat vett át Németh Szilárdtól, a Magyar Birkózók Szövetségének elnökétől, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárától (b) és Bacsa Pétertől, a szövetség alelnökétől a budapesti birkózó Európa-bajnokság érmeseinek és helyezettjeinek köszöntésén a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2022. április 5-én. A versenyzők összesen közel 30 millió forint jutalmat vehettek át. MTI/Illyés Tibor

Kiderült az is, hogy a rendezvényhez kapcsolódó 5 millió forint feletti szerződések között pedig csupán a rendezvényszervezésre és kommunikációra szánt nettó 1,5 milliárd forintot (bruttó 1,88 milliárd forint) tüntették fel.

Az állami támogatás nagy részét kommunikációra és rendezvényszervezésre költötték el. Ezzel a munkával pedig a Moonlight Event Szolgáltató és Rendezvényszervező Kft.-t, valamint a Visual Europe Zrt.-t bízták meg. A számos kormányzati megbízást, többek között a „ kék plakátok” gyártását is elnyerő cégek mögött pedig Balásy Gyula áll.

A birkózás kiemelt sportág, és a kormány 2012 óta a kiemelt sportágaknak, így a birkózásnak is milliárdos apanázst ad. A birkózást 2019-ben közpénzzel kitömött, de kevésbé sikeres sportágként tartották számon.

Forrás: atlatszo.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.