Ez volt az az 5 pont, amiért hatalmasat bukott a 2022-es választásokon. 

A 444.hu foglalta össze a Direkt36 oldalon ma megjelent cikk legfontosabb pontjait. A kudarcnak eszerint az alkalmi szövetség megosztottsága mellett elsősorban MZP politikusi éretlensége, önfejűsége és a pártok és a kampánystáb közötti bizalmatlanság volt az oka.

5 ok, amiért brutális vereséget szenvedett az ellenzék a 2022-es választásokon

Fotó: MTI/Illyés Tibor

1. Márki-Zay Péter nem jól mérte fel, hogy milyen adui vannak. Két kampánytanácsadó is elmondta neki az előválasztás már borítékolható megnyerése előtt, hogy ha nem akarja elveszíteni a lendületet, miniszterelnök-jelöltként világossá kell tennie, hogy az ellenzéki térfélen új időszámítás kezdődik. 

2. MZP saját frakciót próbált meg kialkudni a pártokkal. Az előválasztással lendületbe jövő ellenzék leállt, MZP és a pártok pedig belesüllyedtek egy hosszú alkufolyamat mocsarába, és az ilyesmiben tapasztaltabb pártvezetők idővel bedarálták.

3. Márki-Zay képtelen volt feladatokat delegálni, olyan ügyekben is mikromenedzselni akarta a kampányt, mint hogy hány fokos szögben mutasson felfelé a nyíl a plakátokon, és betűről betűre ellenőrizte a kampányújságok tartalmát. A bizalmatlanság miatt a Hold utcai központban fizikailag is elkülönült a kampánystáb vezetése és az MZP-hez kötődő Mindenki Magyarországa Mozgalom csapata.

4. A háború kitörése előtt MZP interjút adott a Partizánnak, de leharcoltan és késve érkezett, kollégáinak nem maradt idejük felkészíteni. Így csúszhatott ki az utóbb végzetesnek bizonyuló félmondat, amit aztán a Fidesz a kampányban maximálisan kihasználva úgy tálalt, hogy az ellenzék háborúba vinné az országot.

5. A cikkben egyebek mellett szó van még egy meghiúsult videóbeszélgetésről Zelenszkijjel és Gyurcsány háttérbe vonulásáról majd újraaktivizálódásáról. Utóbbi csúcspontján a DK vezetője kitette Márki-Zayt a pártvezetők közös Signal-csoportjából, Karácsonynak pedig szemrehányást tett, amiért visszalépésével "ezt az embert" a nyakukra hozta.

Forrás: 444.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
A Soros csicska csürhének nincsenek szavazói. Ez a bukás oka.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
A Soros csicska csürhének nincsenek szavazói. Ez a bukás oka.
sgl
A döntő okot egyetlen elemezésben soha nem olvasni:
-- Az évek alatt agybemostt gyűlölet máok ellen akik nem fideszesek, ezért a fidesz szinte bármit megtehet elnézik nekik, az ellenzékről meg bármit hazudhat a fideszmédia azt is elhiszik.
--- A másik döntő a kommunikáció különbsége. A fidesz határozott tömör egységes szöveg, az ellenzék ostoba szétáradó, sokszor idióta kommunikációja senkit sem érdeklő ideológia szarságokkal megtömve.
Az ellenzék nem veszi észre a legfontosabb a kommunikáció és az azt közlő média.
---Ami érthetetlen: egyszemélyes párt a fidesz és ha a veszért kilőnék, a fidesz összeomlana, de a vezér bőven komcsizhta, csődözhet, eladósíthaz, székházat lophat, adót-vagyonbevallást csalhat stb. az ellenzék meg szépen tűri, nem nyomja vissza a szart és enm világosítja a választót: a sperma a saját dolgait nyomja másra.
---És végül Gyurcsány elleni karaktergyilok, - Sorossal kiegészítve,- amit egyszerűen nem kezelnek, Gyurcsány leszarja, hatalmas döntő hiba.
justhpeter
Szerintem kicsit egyoldalúvá vált ez az elemzés a Propellertől. Bár Márki-Zaynak több volt a gyenge pontja és a fontos pillanatokban hülyeségeket is mondhatott nyilvánosan, azok a hatalmas tapasztalattal rendelkező pártok elálltak mögüle és ez a szerencsétlen hanyattesett. A bukásban is magára maradt amivel a mindenhez (is) értő pártok MZP politikai jövojébe is beleköptek egy picit. Ám a végére kiderült, hogy külön-külön minden pártnak az volt az érdeke, hogy valamennyi korábban a parlamentben üddögélő elvtársa a következő négy évben is ott sziesztázhasson. Mondhatni ez a közös ellenzék maximálisan visszaélt a támogató civilek jószándékával. Attól tartok,ez a "válogatott" még egyszer nem kap lehetőséget.

Más történet, hogy az az ország amelynek vezetésére miniszterelnöknek, minisztereknek választanak olyan embereket, akik az egyeetemről mindenféle munka- és élettapasztalat nélkül kerültek a parlamentbe és az ott eltöltött 30 évvel a hátuk mögött úgy gondolják, hogy a legalkalmasabbak az "ész osztására", az az ország nem képes a megújulásra.
verőce21
Azért érdekelne, Hofi most is balos lenne?
Uriel
A Momentum, az LMP és a Párbeszéd mi [email protected] csinál külön-külön? Miért kell három hasonló karakterű törpepárt, ahelyett, hogy összeállnának egy nagy - mondjuk - zöld pártként?
Ja, már tudom, mert mindenki vezérkakas akar lenni a saját szemétdombján - bármennyire is kicsi. Szánalmas!

Az MSZP is fölösleges. Megkopott. Kivérzett. Megújíthatatlan.

Gyurcsány takarodj! Nem a DK, hanem a [email protected]ó Gyurcsány. Amikor ő maga nem ad részeletes magyarázatot a múltjára, amivel támadják, hogy mi váltotta ki az őszödi beszédet és mi történt 2006 októberében, hogy ne lehessen olyan kamufilmmel hülyíteni az amúgy is hülye szektás fideszeseket, mint az Elkxrtuk c. film.
Gyurcsány, húzzál már el a büdös [email protected]!
Az ellenzéki pártversenyt megnyerték, de mit ér vele az ország - a 10%-os Gyurcsány vezette DK-val - a többi párszázalékos törpepárttal együtt -, amikor a Fidesz 60%-on áll?

A szélsőjobboldali fasiszta Fidesz és a hungarista náci mihazánkkal szemben az ellenzéki oldalon kell egy (szociál)demokrata párt, egy zöldpárt, és egy tényleges jobbközép (keresztény) párt, és ennyi.

Uff
ómió
Jó hír, viszont, hogy sosem tanulnak belőle!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.