Az év első igazi hőhullámjának érkezését prognosztizálták az elmúlt napokban a meteorológusok, de a modellek most már mást mutatnak. 

Úgy tűnik, elmarad a napokban jövendölt kánikula
Grafika: OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint a legfrissebb előrejelzésekben kevésbé markáns a magasnyomás kiterjedése, és a meleg légtömeg sem tud betörni a Kárpát-medence fölé.

Egy ütközőzóna lesz a fejünk felett amely az északról érkező hideg levegő, illetve a délről érkező meleg levegő alakít majd ki. Ennek tükrében csökkent a hőség mértéke, és a valószínűsége is

- írják.

A legfrissebb valószínűségi előrejelzések szerint az északi, északnyugati részeken mérsékelten meleg idő lesz, délkeleten viszont ennél melegebb idő valószínű.

Forrás: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Becumizták szokás szerint. Már egy hete tudható, hogy semmi se lesz belőle, de még ma reggel is 35, 37 fokról nyomták a hülyeséget.
sokanvagyunk
Szóval igaz... - jövendőmondók ezek, a tv-híradók végén meg a szóvivőjük szerepel.
Emmersson71
Ha újrakezdhetném, időjósnak állnék :)
A hét második felében 25-30 fok várható...vagy nem. Lehet, hogy zuhogni fog az eső és a kardigánokat se tegyük a szekrény mélyére! A szárazság miatt...
Persze, mindennek az ellenkezőjét sem zárom ki ;)
simmering73
Azért a Vissy idejében még teljesen normális prognózisok voltak. És ha tévedtek, nem szégyelltek bocsánatot kérni. De mióta ezek a nemzethy scharlatánok bohóckodnak a képernyőn, azóta teljesen lejáratták a meteorológiát. Én külföldi prognózisokból tájékozódam, mert sokkal pontosabb előrejelzést ad Magyarországra, mint a milliós műszerekkel, programokkal kitömött OMSZ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.