Heti 2-4 óra helyettesítéssel oldják meg a háziorvos nélkül maradt településeken az orvoshiányt, van, ahol már a keresést is feladták. Országosan csaknem 650 praxis betöltetlen. De valóban szükség van ennyire? Az egyszerre pazarló és hiányos ügyeleti rendszert hogyan lehet jobbá tenni? Min változtathat a beteg?

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nekem ez az „azért puha, hogy ne fájjon” kategóriája

legalább is nagyon annak tűnik, bár igaz meglehetősen távolról szemlélem

Az az igazság, hogy én magam csak nagyon kis mértékben terhelem az egészségügyi ellátást, így személyes tapasztalataim nem nagyon vannak. Bár a konyhaablakból pont rálátok egy orvosi rendelőre.
A hvg360 «"Nem kell, hogy mindenhol ott üljön egy orvos, hátha betéved a beteg. Ez luxus"» című cikke – ami mint látszik egy idézet – igazán meglepett. Mint jeleztem volt minimális személyes tapasztalatom van, de másoktól nem egészen azt hallom, hogy könnyen megy, s bár nem szoktam az ablakba lógni, de pl. főzés közben láttam, s úgy találom, hogy ez több órás programm!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.